Jag får erkänna att jag är lite seg efter gårdagens festligheter, en fantastiskt rolig 30-årsfest! Inte det minsta bakis men trött efter ca 5 timmars sömn. Nu sitter vi i alla fall i bilen på väg till Väsby där det blir pizza och mys ikväll. Perfekt slut på veckan och uppladdning av batterierna inför kommande vecka som fylls av jobb och plugg. Det blir även en del festplanering då jag ska ha examensfest på lördag som jag ser mycket fram emot.
 
Men för er som inte ska beställa pizza ikväll tänkte jag tipsa om denna variant på minestronesoppa med korv i. Det piffar till soppen rejält och ger den mer karaktär med en köttrik, kryddig korv. Detta recept räcker till ca 8 portioner och passar perfekt att frysa in i matlådor. 

 

Gräddig korvminestronesoppa (8 port)

Ingredienser
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 purjolök
2 burkar krossade tomater
1 burk blandade bönor
8 dl vatten
2 dl grädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1-2 msk röd currypasta
1 tsk strösocker
500 g pasta
300 g bacon
300 g korv
200 g fryst majs
200 g frysta ärtor
Gör såhär
Skala och hacka löken. Skölj och strimla purjolöken. Skär korven i slantar och strimla baconet. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs lök, purjolök, korv, bacon och pressad vitlök. Fräs med currypastan en minut och häll sedan på krossade tomater, vatten, grädde och tillsätt buljongtärningarna och en nypa socker. Låt småkoka ca 10 min under lock.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Ha i majs, ärtor och bönor i soppan och smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron. Häll i pastan och servera med en klick keso.
 
0

5 svar

  1. Sofie Johansson

    Inte bakis idag men blev pizza ändå. Inte så trött så blev hemmagjord. Gott!

    Den där korvminestronen bokmärker jag. Perfekt att variera korven lite i detta hemmet…;)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.