Maillista

Igår hade vi som sagt förlovningsdag och det firades med en mysmiddag till hockeyn 🙂 Vi började kvällen med en syrlig granatäppledrink och fortsatte med chiligratinerad hummer, rödbetsfyllda isterband med krämig potatissallad och avslutningsvis te och lite småkakor från frysen då vi redan var proppmätta. Har aldrig tidigare lagat hummer men det var ju inte så svårt faktiskt, lite pilligt jobb men väl värt mödan. Receptet jag utgick ifrån hittade jag hos ICA. Isterbanden var rökta och de köpte jag i helgen på Öland, väldigt goda. Det blev en lyckad kväll!

 

Granatäppeldrink med sockrad kant (2 glas)

Ingredienser
2,5 dl granatäppeldryck
10 cl vodka
Saft från 0,5-1 citron
Strösocker
Gör såhär
Häll granatäppeldryck, vodka, pressad citron och is i en shaker och skaka. Doppa kanten på glasen i citronsaft och sedan i socker så du får en fin kant. Häll upp drinken med ett par isbitar.

 

 

Chiligratinerad hummer med vitlöksbröd (2 port)

Ingredienser
1 hummer (fryst)
0,5 gul lök
0,5 röd chili
0,5 dl crème fraiche
2 msk vitt vin
0,5 msk hummerfond
1 tsk pressad citrn
0,5 msk maizena
1 msk hackad persilja
0,5 dl riven ost
Vitlöksbröd:
2 skivor bröd
Smör
3 vitlöksklyftor
Gör såhär
Sätt ugnen på 250 grader. Låt hummern tina. Klyv den på längden och se till att stjärt och sköld håller ihop. Ta ur köttet ur stjärt, leder och klor. Ta bort magsäcken. Skär köttet i små bitar.
Skala och finhacka löken. Finhacka chili och persilja. Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök och chili. Efter ett par minuter, tillsätt crème fraiche, vin, fond, citron, salt och svartpeppar. Låt puttra några minuter och red sedan med maizena. Blanda i hummerkött och persilja.
Ställ hummerskalen i en ugnssäker form. Fyll skalen med stuvningen och strö över osten. Gratinera i ca 10 min.

Vitlöksbröd: Blanda en rejäl klick smör med pressad vitlök, salt, svartpeppar och cayennepeppar. Bred på smöret på brödet och kör in i ugnen när hummern varit inne ca 6 minuter och ta ut brödet samtidigt som hummern eller när det fått fin färg. 

 

Rödbetsfyllda isterband med krämig potatissallad (2 port)

Ingredienser
2 isterband
1 rödbeta
 
Potatissallad:
4 potatisar
2 msk kapris
0,5 grönt äpple
0,5 rödlök
40 g babyspenat
2 msk majonnäs
2 msk créme fraiche
1 msk dijonsenap
0,5 dl persilja
1 msk vitvinsvinäger
Gör såhär
Isterbanden: Skala rödbetan och halvera. Låt koka tills den är nästan mjuk. Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka rödbetan och snitta isterbanden på längden. Fyll isterbanden med rödbetshacket och kör i ugnen i 15 minuter.
Potatissallad: Tvätta och koka potatisen, låt sedan svalna lite. Strimla rödlöken och lägg i kallt vatten 10 minuter. Skär potatisen i mindre bitar. Kärna ur och tärna äpplet. Blanda potatis, majonäs, créme fraiche, senap, kapris, äpple och persilja i en skål. Lyft upp rödlöken ur vattnet och ha i den i blandningen. Blanda och smaka av med vinäger, salt och svartpeppar. Vänd ner spenaten och servera salladen till isterbanden.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a