fbpx
Idag är jag ledig från båda mina jobb och därför ska jag börja plugga idag. Projektledningskursen började i måndags men då den är på distans och väldigt flexibel har jag ännu inte kommit igång. Nu ska jag göra den första uppgiften i helgen sen blir det fokus på Swedsec fram till slutet av september. Efter det ska jag plugga massor av projektledning!
 
Som jag älskar frukost! En av favoriterna är yoghurt eller kvarg med bär och/eller müsli. Jag tycker det är väldigt skoj att göra min egen müsli. Man kan ha i precis vad man känner för och så har man sin egen favoritmüsli. Denna gång utgick jag från ett recept jag hittade hos Jennie där hon använde sylt som sötning. Jag använde självklart min egen sylt men väldigt lite socker i. Granolan blev god men den blev lite mörkare än önskat, kanske är lite känsligare när man använde sylt. Men det blev supergott!

 

Granola med hallon och fläder

Ingredienser
2 dl havregryn
2 dl rågflingor
2 dl dinkelflingor
2 dl krossade linfrön
1 dl chiafrön
2 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk vaniljpulver
2 dl hallonsylt
3 msk koncentrerad flädersaft
1 dl kokosflagor
2 dl hasselnötter
1 dl gojibär
1 dl torkade tranbär
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda havregyn, rågflingor, dinkelflingor, linfrön, chiafrön, pumpakärnor, solroskärnor, ingefära, kanel, vaniljpulver, sylt och fläderkoncentrat i en bunke. Sprid ut på en plåt med bakplåtspapper och kör in i ugnen ca 1 timme. Rör om då och då. Ta ut plåten och vänd ner kokosflingorna, grovhackade hasselnötter, gojibär och tranbär. Stäng av ugnen och låt granolan stå på eftervärme tills den är helt sval. Förvaras i tätslutande burk.
 

3 svar

  1. Sandra Callermo

    Här får du massor av tips vad du ska tänka på när du gör egen granola. Du får ett grundrecept på hemmagjord granola och många fler recept.

    Svara

    Mentions

  • 💬 Banangranola med kanel • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
  • 💬 Äppelsmoothie med vanilj och mynta • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b