Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Ett av mina bästa mellis som jag äter alldeles för sällan är yoghurt med granola. Det är så otroligt gott! Det ska helst vara en tjock, krämig yoghurt och en rostad, kryddig granola och om man har är det alltid välkommet med lite färska bär. Gott, näringsrikt och mättande! Så idag tänkte jag ger er ett toppenrecept på granola med jordnötssmör.

Granola med jordnötssmör och tranbär

Granola med jordnötssmör och tranbär

Och jo, idag finns både goda och osockrade granolas i butiken. Men de är dyra och jag vill ofta lägga till lite fler ingredienser. Så jag gillar helt enkelt att göra min egen granola. Och idag tänkte jag ge er min nya favorit. En granola med jordnötssmör och tranbär och massor av frön och nötter. Alltså jordnötssmör i granolan är magiskt. Och så är det sötad med dadlar och det är toppen tycker jag. För jag vill ha den lite söt men försöker ju undvika tillsatt socker. Knaprigt, kryddigt, nötigt och alldeles fantastiskt!

Gör den här granolan och njuuuut.

Tips! I receptet finns även länk till mitt recept på jordnötssmör. Sååå enkelt!

Granola med jordnötssmör och tranbär

Magiskt god granola
Granola med jordnötssmör och tranbär

Ingredienser
2 dl helt bovete
3 dl havregryn
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
2 dl cashewnötter
1 dl sötmandlar
1 nypa flingsalt
1 msk kardemumma
1,5 msk kanel

12 färska dadlar
1 dl jordnötssmör (här är mitt superenkla recept på hemgjort jordnötssmör)
2 dl vatten

150 g torkade tranbär

Gör såhär
Sätt på ugnen på 150 grader. Hacka cashewnötter och mandlar grovt. Blanda bovete, havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, linfrön, sesamfrön, cashewnötter, sötmandlar, salt, kardemumma och kanel.
Mixa ihop urkärnade dadlar, jordnötssmör och vatten och blanda ihop med de torra ingredienserna.
Ta fram två plåtar med bakplåtspapper och sprid ut granolan på plåtarna. Rosta i ugnen ca 45 min minuter och röra om då och då.
Ta ut ur ugnen och rör ner torkade tranbär.

Perfekt till yoghurten

16 svar

  1. Teresia

    Hej, vart kan man köpa färska dadlar, jag hittar bara de som är torkade typ sådana folk äter till jul.
    Mvh Tessan

    Svara
      • Teresia

        Toppen, tack jag fann dem 😊 idag skall här göras lite Granola 😊
        Hur länge håller den sig i burken?

      • Sandra Callermo

        Va bra! Oj, det vet jag inte. Min brukar ta slut innan jag hunnit fundera på det 😉 Men så länge den blivit ordentligt torr så håller den flera månader 🙂

  2. Sandra Callermo

    Ett matigt inlägg med allt du behöver veta för att börja med glutenfri kost. Här har jag samlat mina tips och recept för ett glutenfritt liv.

    Svara
  3. Sandra Callermo

    Här får du massor av tips vad du ska tänka på när du gör egen granola. Du får ett grundrecept på hemmagjord granola och många fler recept.

    Svara
    • Ida

      Hej. Har läst överallt att man ska blötlägga/skölja Helt bovete. Hur gör man med bovetet i detta recept?

      Svara
      • Sandra Callermo

        Aha, det var nytt för mig så jag har inte gjort det alls. Men det går ju såklart att skälja dne först om man vill det 🙂 Torkar ju ändå i ugnen.

    Mentions

  • 💬 Glutenfria müslibars med tranbär och kanel • SandraCallermo.se
  • 💬 Snickersbites – veganska och glutenfria • SandraCallermo.se
  • 💬 Kanelgranola med blåbär • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
  • 💬 Egen granola - guide & grundrecept + 14 recept! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
  • 💬 Banangranola med kanel • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
  • 💬 Jordnötssmör • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b