Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore
Ett av mina bästa mellis som jag äter alldeles för sällan är yoghurt med granola. Det är så otroligt gott! Det ska helst vara en tjock, krämig yoghurt och en rostad, kryddig granola och om man har är det alltid välkommet med lite färska bär. Gott, näringsrikt och mättande! Så idag tänkte jag ger er ett toppenrecept på granola med jordnötssmör.
Och jo, idag finns både goda och osockrade granolas i butiken. Men de är dyra och jag vill ofta lägga till lite fler ingredienser. Så jag gillar helt enkelt att göra min egen granola. Och idag tänkte jag ge er min nya favorit. En granola med jordnötssmör och tranbär och massor av frön och nötter. Alltså jordnötssmör i granolan är magiskt. Och så är det sötad med dadlar och det är toppen tycker jag. För jag vill ha den lite söt men försöker ju undvika tillsatt socker. Knaprigt, kryddigt, nötigt och alldeles fantastiskt!
Gör den här granolan och njuuuut.
Tips! I receptet finns även länk till mitt recept på jordnötssmör. Sååå enkelt!

Granola med jordnötssmör och tranbär
Ingredienser
2 dl helt bovete
3 dl havregryn
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
2 dl cashewnötter
1 dl sötmandlar
1 nypa flingsalt
1 msk kardemumma
1,5 msk kanel
12 färska dadlar
1 dl jordnötssmör (här är mitt superenkla recept på hemgjort jordnötssmör)
2 dl vatten
150 g torkade tranbär
Gör såhär
Sätt på ugnen på 150 grader. Hacka cashewnötter och mandlar grovt. Blanda bovete, havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, linfrön, sesamfrön, cashewnötter, sötmandlar, salt, kardemumma och kanel.
Mixa ihop urkärnade dadlar, jordnötssmör och vatten och blanda ihop med de torra ingredienserna.
Ta fram två plåtar med bakplåtspapper och sprid ut granolan på plåtarna. Rosta i ugnen ca 45 min minuter och röra om då och då.
Ta ut ur ugnen och rör ner torkade tranbär.
Hej, vart kan man köpa färska dadlar, jag hittar bara de som är torkade typ sådana folk äter till jul.
Mvh Tessan
På min butik finns det i grönsaksdisken, i kylen 🙂
Toppen, tack jag fann dem 😊 idag skall här göras lite Granola 😊
Hur länge håller den sig i burken?
Va bra! Oj, det vet jag inte. Min brukar ta slut innan jag hunnit fundera på det 😉 Men så länge den blivit ordentligt torr så håller den flera månader 🙂
Såååååå gott, tack för receptet ❤️
Åh ❤️ ta l för att du tog dig tid att skriva. Älskar att höra när ni lagar recepten 🙂
Ett matigt inlägg med allt du behöver veta för att börja med glutenfri kost. Här har jag samlat mina tips och recept för ett glutenfritt liv.
Här får du massor av tips vad du ska tänka på när du gör egen granola. Du får ett grundrecept på hemmagjord granola och många fler recept.
Hej. Har läst överallt att man ska blötlägga/skölja Helt bovete. Hur gör man med bovetet i detta recept?
Aha, det var nytt för mig så jag har inte gjort det alls. Men det går ju såklart att skälja dne först om man vill det 🙂 Torkar ju ändå i ugnen.