fbpx

Ett av mina bästa mellis som jag äter alldeles för sällan är yoghurt med granola. Det är så otroligt gott! Det ska helst vara en tjock, krämig yoghurt och en rostad, kryddig granola och om man har är det alltid välkommet med lite färska bär. Gott, näringsrikt och mättande!

Granola med jordnötssmör och tranbär

Granola med jordnötssmör och tranbär

Och jo, idag finns både goda och osockrade granolas i butiken. Men de är dyra och jag vill ofta lägga till lite fler ingredienser. Så jag gillar helt enkelt att göra min egen granola. Och idag tänkte jag ge er min nya favorit. En granola med jordnötssmör och tranbär och massor av frön och nötter. Alltså jordnötssmör i granolan är magiskt. Och så är det sötad med dadlar och det är toppen tycker jag. För jag vill ha den lite söt men försöker ju undvika tillsatt socker. Knaprigt, kryddigt, nötigt och alldeles fantastiskt!

Gör den här granolan och njuuuut.

Granola med jordnötssmör och tranbär

Granola med jordnötssmör och tranbär
Granola med jordnötssmör och tranbär

Ingredienser
2 dl helt bovete
3 dl havregryn
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
2 dl cashewnötter
1 dl sötmandlar
1 nypa flingsalt
1 msk kardemumma
1,5 msk kanel

12 färska dadlar
1 dl jordnötssmör
2 dl vatten

150 g torkade tranbär

Gör såhär
Sätt på ugnen på 150 grader. Hacka cashewnötter och mandlar grovt. Blanda bovete, havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, linfrön, sesamfrön, cashewnötter, sötmandlar, salt, kardemumma och kanel.
Mixa ihop urkärnade dadlar, jordnötssmör och vatten och blanda ihop med de torra ingredienserna.
Ta fram två plåtar med bakplåtspapper och sprid ut granolan på plåtarna. Rosta i ugnen ca 45 min minuter och röra om då och då.
Ta ut ur ugnen och rör ner torkade tranbär.

Granola med jordnötssmör och tranbär

2

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.