Maillista

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Ett av mina bästa mellis som jag äter alldeles för sällan är yoghurt med granola. Det är så otroligt gott! Det ska helst vara en tjock, krämig yoghurt och en rostad, kryddig granola och om man har är det alltid välkommet med lite färska bär. Gott, näringsrikt och mättande! Så idag tänkte jag ger er ett toppenrecept på granola med jordnötssmör.

Granola med jordnötssmör och tranbär

Granola med jordnötssmör och tranbär

Och jo, idag finns både goda och osockrade granolas i butiken. Men de är dyra och jag vill ofta lägga till lite fler ingredienser. Så jag gillar helt enkelt att göra min egen granola. Och idag tänkte jag ge er min nya favorit. En granola med jordnötssmör och tranbär och massor av frön och nötter. Alltså jordnötssmör i granolan är magiskt. Och så är det sötad med dadlar och det är toppen tycker jag. För jag vill ha den lite söt men försöker ju undvika tillsatt socker. Knaprigt, kryddigt, nötigt och alldeles fantastiskt!

Gör den här granolan och njuuuut.

Tips! I receptet finns även länk till mitt recept på jordnötssmör. Sååå enkelt!

Granola med jordnötssmör och tranbär

Magiskt god granola
Granola med jordnötssmör och tranbär

Ingredienser
2 dl helt bovete
3 dl havregryn
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
0,5 dl linfrön
0,5 dl sesamfrön
2 dl cashewnötter
1 dl sötmandlar
1 nypa flingsalt
1 msk kardemumma
1,5 msk kanel

12 färska dadlar
1 dl jordnötssmör (här är mitt superenkla recept på hemgjort jordnötssmör)
2 dl vatten

150 g torkade tranbär

Gör såhär
Sätt på ugnen på 150 grader. Hacka cashewnötter och mandlar grovt. Blanda bovete, havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, linfrön, sesamfrön, cashewnötter, sötmandlar, salt, kardemumma och kanel.
Mixa ihop urkärnade dadlar, jordnötssmör och vatten och blanda ihop med de torra ingredienserna.
Ta fram två plåtar med bakplåtspapper och sprid ut granolan på plåtarna. Rosta i ugnen ca 45 min minuter och röra om då och då.
Ta ut ur ugnen och rör ner torkade tranbär.

Perfekt till yoghurten

13 svar

 1. Teresia

  Hej, vart kan man köpa färska dadlar, jag hittar bara de som är torkade typ sådana folk äter till jul.
  Mvh Tessan

  Svara
   • Teresia

    Toppen, tack jag fann dem 😊 idag skall här göras lite Granola 😊
    Hur länge håller den sig i burken?

   • Sandra Callermo

    Va bra! Oj, det vet jag inte. Min brukar ta slut innan jag hunnit fundera på det 😉 Men så länge den blivit ordentligt torr så håller den flera månader 🙂

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a