Maillista

Wow vilken helg! Sommaren är är och oj vad vi har njutit.  lördags tog vi ledigt från uteprojektet och firade min mans systerson Nils som fyllde 1 år. Så det var kalas ute i solen och på kvällen åt vi middag hos Davids föräldrar. Igår firade vi morsdag, byggde trall och hade ett mysigt och gott morsdagsfika med familjen. Vi kom Nu är både tak och majoriteten av trädäcket klart. Så idag ska vi fortsätta på trädäcket och sen får vi se om vi vågar oss på glasdörrarna eller lite annat smått och gott. Man är väldigt sugen på att få allting klart så vi bara kan luta oss tillbaka och njuta.

Granola med linser, dadlar och kryddor

På måndagar brukar jag alltid dela med mig av ett vegetariskt middagstips. Men tyvärr hann jag inte förbereda bilder och recepttext som jag tänkt och jag har lovat mig själv att bloggen inte ska bli ett måste så jag känner mig stressad. Så jag bestämde mig för att ge er denna knapriga granola med linser istället. Den är sötad med dadlar och tranbär och är så god! Och visst är det inte bara jag som ibland äter frukost till middag?

Tips! För dig som gillar att göra egen granola hittar du alla mina recept här.

Granola med linser, dadlar och kryddor

Granola med dadlar

Granola med linser, dadlar och kryddor

Ingredienser
2 dl röda linser
2 dl havregryn
2 dl quinoaflingor
2 dl boveteflingor
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
2 dl sötmandlar
2 msk kardemumma
2 msk malen ingefära
2 msk kanel
1 rejäl nypa flingsalt

20 färska dadlar
2 dl jordnötssmör
2 dl vatten

150 g torkade tranbär

Gör såhär
Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten (minst 10 timmar). Skölj sedan av de igen och låt rinna av.
Sätt på ugnen på 100 grader. Hacka mandlarna grovt. Blanda linser, havregryn, quinoaflingor, boveteflingor, solrosfrön, pumpakärnor, sötmandlar, kardemumma, ingefära, kanel och salt.
Mixa ihop urkärnade dadlar, jordnötssmör och vatten och blanda ihop med de torra ingredienserna.
Ta fram två plåtar med bakplåtspapper och sprid ut granolan på plåtarna. Rosta i ugnen ca 60-80 min minuter och rör om då och då.
Ta ut ur ugnen och rör ner torkade tranbär.

Göra egen granola

2

9 svar

 1. Martin

  Tror du missade att skriva vad man gör med linserna. Jag mixade dom tillsammans med dalarna och jordnötssmöret. 🙂

  Svara
  • Sandra Callermo

   Tack för att du skrev! Hoppas det blev bra 😊 jag har förtydligat i instruktionerna nu.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.