Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Matsmart

När jag ser att det börjar närma sig botten i granolaburken så vet jag att det är dags att göra en ny omgång. Granolan får aldrig ta slut och jag ser fram emot varje gång att göra en ny sats granola och prova nya smakkombinationer och kanske blanda ner nå nytt frö eller liknande. Denna gång blev det en granola med nötter, kokos och blåbär och jag utgick från min egen granolaguide och min grundrecept på granola. Det funkade superbra och så enkelt att svänga ihop sin egen granola när man har det att utgå från. Så jag måste varmt rekommendera det grundreceptet för dig som vill göra egen granola.

Granola med nötter, kokos och blåbär

Denna granola är glutenfri och blir knaprig och god med nötterna och får sötman från dadlar samt torkade blåbär och aprikoser. Torkade blåbär blev en hit hos barnen och även hos mig. Sååå goda och gav båda sötma och mycket smak! Jag hittade de hos Matsmart och testade och jag måste nog beställa lite mer. Jag länkar de här om du vill testa men skynda dig för man vet aldrig hur länge det finns kvar eftersom utbudet på Matsmart varierar. Det är ett bra tips för övrigt, att kika in på t ex Matsmart lite då och då och testa nya grejjer eller hitta favoriter till bra pris. Jag brukar t ex köpa frön, nötter och torkad frukt till bra pris och då blir det ofta nya ingredienser till nära granolaomgång.

Granola med nötter, kokos och blåbär

Granola med nötter, kokos och blåbär

Ingredienser
4 dl havregryn
1 dl boveteflingor
1 dl quinoaflingor
2 dl kokos
1 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
1 dl linfrön
1 dl hasselnötter
1 dl cashewnötter
2 dl jordnötter

2 dl vatten
2 dl dadlar
1 dl kokosolja
Salt

2 dl torkade blåbär
1 dl torkade aprikoser

Gör såhär
Sätt på ugnen på 150 grader. Blanda ihop havregryn, boveteflingor, quinoaflingor, kokos, solroskärnor, pumpakärnor och linfrön. Grovhacka hasselnötter, cashewnötter och jordnötter och blanda ner. Mixa ihop vatten, urkärnade dadlar, kokosolja och en nypa salt. Blanda ihop detta med de torra ingredienserna.
Ta fram två plåtar med bakplåtspapper och sprid ut granolan. Rosta sedan i ugnen ca 40 minuter och rör om då och då.
När du tagit ut granolan kan du tillsätta torkade blåbär och hackade aprikoser.

Granola med nötter, kokos och blåbär

1

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.