Maillista

Godmorgon! Jag har så mycket energi och så mycket jag vill göra. Jag skulle behöva en hel vecka att bara kunna jobba med företaget på heltid. Jag har mycket idéer och vill få bloggen att växa och hitta nya uppdrag men måste ju förstås anpassa mig efter mina förutsättningar. Jag är ju trots allt föräldraledig på heltid så jag försöker hitta luckor där det går. Igår fick jag en heldag och det behövdes! Så skönt att veta att man kan sitta ostört i en hel dag och bara göra det man behöver. Grymt skönt!

Gratinerad gnocchi med broccoli och grönkål

Idag väntar en playdate efter lämning på förskolan. Sen blir det hämtning och så tar vi nog en sväng till BVC. Veckan i övrigt bjuder på presslunch, middagar, inflyttningsfest och så en del träning hoppas jag på. Nu ska jag få till 3 gånger i veckan!

Men innan jag ska dra igång med morgonbestyren så tänkte jag ge er veckans vegetariska middagstips som blir gratinerad gnocchi. Snabblagat och gott!

Gratinerad gnocchi med broccoli och grönkål

Gratinerad gnocchi med broccoli och grönkål

Gratinerad gnocchi med broccoli och grönkål (4 port)

Ingredienser
500 g gnocchi
1 broccoli
200 g haricots verts
2 vitlöksklyftor
4 blad grönkål
1 kvist rosmarin
1 pkt fetaost

Gör såhär
Koka gnocchin enligt anvisning. Häll av och ställ åt sidan.
Sätt på ugnen på 200 grader. Dela ner broccolin i små buketter och lägg i en ugnssäker form. Lägg i haricots verts och ringla över olivolja. Ha på pressad vitlök, salt och svartpeppar och blanda runt. Sätt in i ugnen 10 minuter.
Riv ner grönkålen i mindre bitar och ta bort stjälkarna. Finhacka rosmarinen (ej stjälken). Ta ut ugnsformen ur ugnen och blanda ner gnocchi, rosmarin och grönkål. Toppa med smulad fetaost och ställ in i ugnen 7 minuter till.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a