Maillista

Idag fyller världens bästa AC år, GRATTIS! Så idag blir det lite kortare pluggdag, självklart lyxar vi till det med födelsedagslunch istället för matlåda och ikväll blir det middag och fest! Helt klart en dag och kväll att se fram emot 🙂
 
Så för att fira lite tänkte jag dela med mig av ett recept på en syrlig efterrättssorbet på sandpäron med hallon och mörk choklad. Mannen köpte sandpäron (även kallade nashipäron, japanskt/kinesiskt päron eller äppelpäron) av ren nyfikenhet och vi testade göra denna enkla dessert och den blev väldigt god och inte så tung.

 

Sandpäronsorbet

Sandpäronsorbet med hallon och mörk choklad (4 port)

Ingredienser
3 sandpäron
1,5 dl strösocker
1,5 dl vatten
Saften från 0,5-1 citron
250 g frysta hallon
Mörk choklad
Gör såhär
Skala päronen och skär dem i klyftor och skär bort kärnhusen. Lägg klyftorna på en tallrik och ställ i frysen i 1-2 timmar.
Koka ihop socker och vatten ca 10 minuter, till allt socker löst sig och låt sedan sockerlagen svalna. Tina hallonen.
När päronen är frysta, lägg dem i en matberedare/blender och häll över sockerlagen (börja med två tredjedelar) och citronsaft mixa till ett grovhackat mos. Häll på resten av sockerlagen om det behövs för konsistensen. Frys 15 minuter till vid behov. Lägg hallonen på fat och lägg på en kula sorbet och toppa med mörk choklad.
0

Inga svar än

  1. Kicki

    Åhh vad fräscht och gott det låter. Det måste jag prova 🙂 Gratta din fina kompis och hoppas ni får en mysig dag 🙂 Kramissar

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a