fbpx
Idag är ingen vanlig dag, för idag är det bloggens födelsedag, hurra, hurra, HURRA!
 
Tänk att ett helt år har gått, overkligt! När jag startade bloggen var det relativ spontant och något jag egentligen inte funderat på speciellt länge utan jag startade strax efter att jag fick idén och det var ett fantastiskt beslut. Vilken underbart år! Att varje dag få laga god mat, komponera nya recept och inspirera andra är så roligt. Dessutom har det hjälpt mig att hitta ännu fler välskriva matbloggar med vackra foton där ute som verkligen ger mig energi och inspiration i mängder. Och vet ni? Det här är bloggens 374 inlägg vilket betyder att jag i snitt publicerat mer än ett inlägg om dagen. Jag är nästan lite imponerad över mig själv! Och stolt!
 
Utan er läsare skulle jag tappa energin allt oftare och inte alls glädjas lika mycket åt att skriva inlägg på inlägg, det är ju ni som gör det här så roligt! När ni dessutom lämnar en kommentar kan jag bli fånigt glad och ibland läser jag till och med upp kommentaren för nära och kära när jag blir sådär extra glad. Stort tack för att ni fortsätter kika in på bloggen!
 
Såhär till stora dagen bakade jag en födelsedagscupcake. Och jag vet, övning ger färdighet och som ni ser har jag ju inte gjort så många cupcakes i mitt liv, men det var värt ett försök och den smakade i alla fall väldigt gott!

 

Chokladcupcakes med hallonfrosting (12 st)

Ingredienser
175 g smör
100 g mörk choklad
100 g mjölchoklad
4 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
150 g hallon (färska eller frysta och tinade)
Hallonfrosting:
50 g frysta, tinade hallon
300 g färskost
0,8 dl florsocker
1 dl vispgrädde
Hallon till garnering
Muffinsformar
1 ljus
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med smöret. Rör till en jämn smet och ta sedan av från värmen och låt svalna något.
Vispa upp äggen med strösockret. Rör ner chokladsmöret.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Blanda ner i chokladsmeten och rör till en jämn massa.
Fördela smeten i muffins formar (gärna ställda i en muffinsplåt). Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 minuter. Låt svalna.
Gröp ut lite av inkråmet ur varje cupcake. Ta hälften av inkråmet och smula sönder det grovt i en bunke. Mosa hallonen och blanda med det smulade inkråmet. Fyll varje cupcake med hallonröra.
Hallonfrosting: Mixa hallonen fint med stavmixer. Använd elvisp för att vispa samman hallonpuré, färskost och florsocker i en bunke. Tillsätt vispgrädden lite i taget. Fortsätt vispa till en fluffig frosting. Spritsa eller klicka toppingen på muffinsen. Garnera med hallon.
 
Detta är även mitt bidrag till Månadens sötsak hos Söta Saker.

9 svar

 1. Remsan

  Grattis på födelsedagen det finaste matkrypin jag känner! Ser fram emot fler inspirerande inlägg här! Kramar.

  Svara
 2. Kicki

  Grattis matkrypinet! Du är helt fantastisk och det har varit ett underbart gott år med dej Sandra 🙂 Tack för alla goda recept, vackra bilder och all inspiration. Man blir glad av dig 🙂 Lycka till med ditt nästa år och hoppas att fler nya läsare hittar till ditt mysiga krypin <3 Kramar till dej

  Svara
 3. Anonym

  Grattis på ettårsdagen världens bästa matblogg! Wiie du är grym så fantastisk och inspirerande! Sån glädje och passion, jag är också superstolt! All tid, energi och engagemang du lägger ner, så ambitiös! Tack för allt, toppen och bäst på alla sätt med de goda recepten och fina bilderna! Stor puss från syster

  Svara
 4. St o Ki

  Godnatt matkrypinet <3 Vi ses nästa år 🙂 Det blir spännande med allt nytt som du kommer servera då 🙂 Sov så gott stjärnbloggaren 🙂 Älskar din blogg!

  Svara

  Mentions

 • 💬 Glutenfria plättar med tillbehör • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b