fbpx

Jag hittade en gravidlista hos Elsa för ett tag sedan och tänkte att det kan vara lite kul att fylla i. Så här kommer den!

När blir du mamma?
Det är beräknat 9 juni men eftersom Noel var 12 dagar tidig så får vi väl se när det blir. Kanske till och med kan bli en majbebis?

Var graviditeten planerad?
Ja, det var den. Vi fick ett missfall i vecka 10 i somras och månaden efter blev vi gravida igen. Vi är lyckligt lottade att ha lätt att bli gravida och det var skönt i sorgen efter missfallet.

När berättade du om graviditeten?
Jag berättade för familjen samma dag som vi tog testet. Sen berättade vi för vänner allteftersom vi sågs. Det är så roligt att berätta när man ses och eftersom vi umgås mycket med vänner på middagar och så så tycker jag det är enklare att bara berätta varför man vill ha genomstekt kött, alkoholfri dryck osv ;). Vi gick ut med det officiellt när vi varit på ultraljud i vecka 12.

Känslan innan det stora rutinultraljudet

Hur många barn vill du ha?
Jag tror 2 men man ska aldrig säga aldrig.. Kanske kommer man bli sugen på en trea?

Tätt ihop eller långt isär?
Vi har alltid pratat om att ha tätt mellan barnen, gärna ca 2 år och nu blir det 1 år och 11 månader. Och jag känner att OM vi skulle vilja försöka få en trea så skulle även den vara ganska tätt, inte sugen på någon ”sladdis”.

Har du oroat dig mycket under graviditeten?
I början var jag mycket orolig och det var värre den här gången eftersom vi hade fått ett missfall. Efter RUL i vecka 20 känner jag mig inte speciellt orolig längre. Nu försöker jag bara njuta!

Hur har graviditeten känts hittills?
Bra! Jobbigare start med mer illamående än graviditeten med Noel. Men har fortfarande inte spytt så det är ju bra. Lite tröttare i kroppen denna gång men det har nog mer att göra med att jag har en 1,5-åring hemma som jag hänger med hela dagarna. Man har lite småkrämpor men generellt sett är jag så glad att kroppen mår bra och att jag kan träna och hålla igång. Det får mig att må bra!

Magen började puta redan i vecka 9 (!) denna gång

Gillar du att vara gravid?
Ja, mycket! Jag trivs med magen och känner mig (oftast) fin. Att ha en kompis i magen dygnet runt är fantastiskt.

Ska ni ta reda på vilket biologiskt kön det blir?
Ja, vi har kollat och enligt uppgift är det en flicka.

Hur tänker du kring förlossning?
Jag är taggad! Förra gången gick jättebra (läs förlossningsberättelsen här) och jag håller tummarna för att allt ska gå bra även denna gång. Jag kände mig stark och duktig och belöningen är ju fantastisk. Det enda jag orkar mig för denna gång är att det ska gå för fort så vi kanske inte hinner in.

Hur tänker du kring första bebistiden?
Jag ser fram emot den och hoppas amningen fungerar även denna gång, men det är inget jag tar för givet. Det kommer bli mer utmanande när man redan har ett barn och dessutom vågar jag inte tro att vi får ett till barn som äter effektivt och regelbundet och sover hela nätterna. Men man får hålla tummarna!

 

Har ni bestämt namnen sedan innan?
Nej.. vi pratar mycket om det men har svårt att komma överens. Mitt favoritnamn är Mila och Davids är Stella. Så vi får se vad det resulterar i. Med Noel så gillade jag Elias och David ville ha Mattheo och det slutade ju med Noel 😛 Har ni förslag så är det välkommet! Vi gillar korta namn (två stavelser och gärna inte alltför vanligt).

Lästips! Läs gärna mitt inlägg om hur du kan spara föräldradagar 🙂

3 svar

    Mentions

  • 💬 Spara föräldradagar - Smarta tips för föräldrapenningen! • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b