Maillista

Som ni vet sedan tidigare får jag ibland ta hem en del varor från jobbet för att testlaga lite. Nu har vi lanserat färdiga pajskal och jag fick frågan om jag ville testa de. Så det här receptet är gjort med dessa färdiga pajskal men självklart kan man göra egen pajdeg istället. Receptet är för två pajer som är ca 23 cm i diameter och ganska låga (sådana vanliga aluminium). Kassler fick bli den huvudsakliga fyllningen och den blev det grekinspirerade toppings såsom oliver och fetaost. Väldigt gott!

P4270118 grekisk kasslerpaj

Grekisk kasslerpaj med frösallad

Ingredienser
2 pajskal

Fyllning:
750 g kassler
100 g soltorkade tomater
250 g fetaost
150 g svarta oliver
6 ägg
5 dl grädde
200 g riven ost
2 msk oregano

Tomat
Sallad
Pumpafrön
Solrosfrön

Gör såhär
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär kasslern i strimlor. Blanda kassler med soltorkade tomater, fetaost och oliver och krydda med svartpeppar. Fördela i pajskalet. Vispa ihop äggstanningen och häll över. Grädda mitt i ugnen 40-45 minuter eller tills pajfyllningen har stannat helt och ytan har fått fin färg.
Skär tomaten i klyftor. Rosta fröna i en torr stekpanna. Blanda ihop sallad med tomat och frön och servera till pajen.

P4270151 grekisk kasslerpaj

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a