Grillad fläskfilé med sesampotatis (4 port)
600-800 g fläskfilé
Valfri marinad
12-16 färskpotatisar
En gnutta strösocker
2 vitlöksklyftor
0,5 dl sesamfrön
4 dl turkisk yoghurt
1 liten rödlök
Zest och saft från 0,5 citron
1 dl valfria örter
Lägg köttet i marinad ett par timmar innan middag och låt dra till sig i kylen. Ta fram köttet en stund innan grillning så köttet hinner bli rumstempererat. Sätt in potatisen i ugnen innan du grillar köttet.
Sesampotatis: Sätt på ugnen på 225 grader. Tvätta och skiva färskpotatis och lägg i en ugnssäker form. Ringa över olivolja, pressa vitlök och krydda med salt, svartpeppar, strösocker och hälften av sesamfröna. Blanda runt och toppa sedan med resten av sesamfröna innan du kör in det i ugnen ca 20 minuter.
Yoghurtsås: Finhacka rödlöken och blanda med turkisk yoghurt, zest och saft från 0,5 citron och grovhackade örter. Smaka sedan av med örtsalt, svartpeppar och cayennepeppar.
Lämna ett svar