Maillista

Godmorgon fredag!
Jag älskar att vakna upp på fredagar när solen skiner och man vet att det är snart är helg. Helgen inleds med födelsedagskalas+utgång ikväll och sen ska jag och AC tillbringa helgen tillsammans och bara göra vad vi vill. Vi hoppas på lite sol även om det för tillfället utlovas mest moln i Uppsala-trakten. Kommer i alla fall bli riktigt skönt med myshelg!
Jag har inte hunnit dela med mig av speciellt mycket mat från landetvistelsen så nu tänkte jag visa en smarrig grillmiddag. Istället för att skära fläskfilén i skivor delade vi den som i stubbar som vi sedan skar nästan helt igenom på längden så det blev lite som fjärilskotletter. På bilden har jag dock skurit isär dem helt.

 

Grillad fläskfilé med sesampotatis

Grillad fläskfilé med sesampotatis (4 port)

Ingredienser

600-800 g fläskfilé
Valfri marinad

Sesampotatis:

12-16 färskpotatisar
En gnutta strösocker
2 vitlöksklyftor
0,5 dl sesamfrön

Yoghurtsås:

4 dl turkisk yoghurt
1 liten rödlök
Zest och saft från 0,5 citron
1 dl valfria örter

Gör såhär

Lägg köttet i marinad ett par timmar innan middag och låt dra till sig i kylen. Ta fram köttet en stund innan grillning så köttet hinner bli rumstempererat. Sätt in potatisen i ugnen innan du grillar köttet.
Sesampotatis: Sätt på ugnen på 225 grader. Tvätta och skiva färskpotatis och lägg i en ugnssäker form. Ringa över olivolja, pressa vitlök och krydda med salt, svartpeppar, strösocker och hälften av sesamfröna. Blanda runt och toppa sedan med resten av sesamfröna innan du kör in det i ugnen ca 20 minuter.
Yoghurtsås: Finhacka rödlöken och blanda med turkisk yoghurt, zest och saft från 0,5 citron och grovhackade örter. Smaka sedan av med örtsalt, svartpeppar och cayennepeppar.

Grillad fläskfilé med sesampotatis

 

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a