Sommaren är helt klart den årstiden vi äter mest potatissallad. Ofta blir det köpt eftersom det är när vi ska ha något snabbt när vi ska på spontan picknick eller enkel grillmiddag. Och det finns sorter som är ganska goda. Men det är ju en helt annan sak att göra sin egna krämiga potatissallad. Så när vi var på landet gjorde vi det en kväll (innan grillförbudet) och serverade med grillad kyckling, pestomarinerad aubergine (tips!) och en färggrann sallad. Mums va gott det blev!

Krämig potatissallad Krämig potatissallad

Krämig potatissalladGrillad kyckling med krämig potatissallad och pestomarinad aubergine (6 port)

Ingredienser
6 port kall kokt färskpotatis
1 liten rödlök
2 stjälkar selleri
2 äpplen
1 dl gräddfil
2 dl majonäs
2 msk dijonsenap
En rejäl näve persilja

6 port kyckling

Pestomarinerad aubergine:
1 aubergine
1 dl pesto
2 msk olivolja
1 tsk sambal oelek

Sallad med tomat, paprika, rädisor, olja, vinäger, persilja och kryddor

Gör såhär
Skala och finhacka rödlöken. Strimla sellerin. Kärna ur äpplena och tärna. Skär potatisen i bitar. Blanda ihop gräddfil med majonäs, dijonsenap och hackad persilja. Krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Rör sedan ihop såsen med lök, potatis, selleri och äpplen.
Blanda ihop pesto med olivolja och sambal oelek. Skär auberginen i skivor och pensla på båda sidor med pestoblandningen.
Gör salladen.
Grilla kyckling och aubergine och servera med potatissalladen.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b