Öland fortsätter att vara helt fantastisk och vi fyller våra dagar med uppsatsskrivande, sol, små utflykter, god mat och bokläsning. Livet på en pinne!

För att hålla uppe det goda humöret tänkte jag dela med mig av ett riktigt dunderrecept! Vi åt detta häromveckan och det var bland det godaste vi lagat och ätit på länge. Det kanske ser ut som många moment men det var verkligen inte svårt att göra och det är väl värt varenda minut.


Grillad kycklingfilé med marinerad sparris och tryffelmajonäs (4 port)
Ingredienser
600 g kycklingfilé
Citronpeppar
Sparris:
2 knippen grön sparris
1 dl rostade solroskärnor
3 vitlöksklyftor
0,5 pressad citron
En snutt ingefära
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
Ugnsrostade tomater:
3 tomater
Flytande honung
Torkad basilika
Tryffelmajonäs:
3 äggulor
2 tsk färskpressad citronsaft
1 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2,5 dl neutral matolja
1-2 tsk tryffelolja
Gör såhär
Kycklingen: Sätt på ugnen på 250 grader. Hetta upp en grillpanna (eller grilla utomhus) med smör och olivolja. Stek kycklingen tills den fått fin färg och krydda med salt, citronpeppar och cayennepeppar. Kör i ugnen med termometer och kör tills den når en innertemperatur på 67 grader.
Tomaten: Dela tomaterna i fyra klyftor vardera och lägg i en ugnssäker form. Ringa över olivolja, honung och krydda med salt, svartpeppar och torkad basilika. Låt stå i ugnen ca 15-20 minuter (250 grader).
Sparris: Blanda ihop citronsaft, riven ingefära, vinäger och olivolja. Krydda med salt och svartpeppar. Bryt av nedre delen av sparrisen. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek sparrisen tillsammans med pressad vitlök några minuter tills den fått fin färg. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp sparrisen på faten och häll över marinaden och strö sedan över rostade solroskärnor.
Tryffelmajonäs: Blanda äggulor, citronsaft, vitvinsvinäger och dijonsenap i en skål. Tillsätt matoljan droppvis under konstant vispning tills majonnäsen tjocknar. Smaka av med tryffelolja, salt och svartpeppar.


0

Inga svar än

  1. Anonym

    Vad är det för tryffelolja du använder?
    Märke? Och var du köpt den?

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.