I samarbete med Gårdssällskapet
Nu är det dags för mig att ge er det sista lammreceptet för den här säsongen. Hittills har jag ju bjudit på gryta, tacos, pasta och exklusiva racks och nu blir den en enkel grillad lammkarré. Den serverar jag med rostad vitkål, brynt smör och en god äppelsås. Smaklig måltid!
Grillad lammkarré med rostad vitkål och brynt smör och äppelsås (2 port)
Ingredienser
Ca 450 g lammkarré (med ben)
Äppelsås:
0,5 rödlök
1 äpple
1 dl créme fraiche
1 dl vatten
1 msk kalvfond
Rostad vitkål:
400 g vitkål
25 g smör
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Dela vitkålen i smala klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringa på olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen och rosta ca 20 minuter.
Skala och finhacka rödlöken. Kärna ur och tärna äpplet.
Hetta upp smör och olja i en stekpanna och bryn köttet så det får fin färg på båda sidor och är rosa i mitten. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg köttet på en tallrik och låt vila medan du gör såsen.
Fräs löken i samma stekpanna som du stekte köttet. När den börjat mjukna kan du lägga i äpplet och låt steka med 1 minut innan du tillsätter créme fraiche, vatten och fond och låt koka upp. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg smöret i en kastrull och bryn smöret under omrörning så det får en ljusbrun färg. Häll sedan i en skål.
Lägg upp vitkålen och ringla på det brynta smöret och servera det ihop med lammet och äppelsåsen.
This Article was mentioned on sandracallermo.se
This Article was mentioned on sandracallermo.se