Godmorgon!
I måndags hade vi grillkväll hos Jenny och Niklas. Supermysigt! Vi satt i bostadsrättsföreningens trädgård och det var riktigt härligt. Eftersom Jenny och Niklas äter LCHF så blev det en meny som passade demoh det blev väldigt gott. Vi grillade fläskfilé, brieostfyllda champinjoner och squash. Till detta åt vi bea, tzatziki och fetaostsallad. Oj oj oj, så gott allt blev! En försmak på sommaren som kommer innehålla en hel del grillande. Här kommer lite bilder och “recept” på marinaden:
Marinad fläskfilé
Ingredienser
600-800 g fläskfilé
0,5 dl olivolja
1 msk soja
2 vitlöksklyftor
1 msk flytande honung
1 tsk citronsaft
2 msk rosmarin
0,5 tsk sesamolja
Gör såhär
Skär fläskfilén i skivor och lägg i dubbla plastpåsar. Häll i alla ingredienser samt salt, svartpeppar och cayennepeppar och sätt på en påsklämma (försök tömma påsen på luft). Mojsa runt marinaden och låt ligga i kylen ett par timmar.
0
Lämna ett svar