När vi hade vänner över på middag för ett tag sedan blev det grillat. Det är ju så gott och dessutom enkel mat att fixa till många. Vi grillade både kyckling, korv och majskolvar och till det gjorde vi en smarrig färskpotatissallad med sparris, tomat och fetaost i en härlig vinägrett. Kycklingen marinerade vi i bland annat balsamvinäger, massa örter, vitlök och honung. Här har ni receptet och detta funkar som marinad till lite allt möjligt till sommarens grillkvällar. Gärna kyckling eller fläsk 🙂 Mums!
Marinad till kyckling
Ingredienser
2 kg kycklingfilé
1 dl olivolja
0,5 dl balsamvinäger
2 dl hackade örter (rosmarin, persilja, timjan och oregano)
3 vitlöksklyftor
2 msk soya
1 tsk sambal oelek
2 msk flytande honung
Gör såhär
Blanda ihop olivolja, balsamvinäger, örter, pressad vitlök, soya, sambal oelek och flytande honung. Krydda med salt och svartpeppar. Dela kycklingfiléerna på längden och lägg i dubbla plastpåsar och häll över marinaden och låt ligga i kylen minst 30 minuter innan du grillar.
Lämna ett svar