fbpx
I helgen blev det grillat här hemma. Vi har en elgrill som vi får grilla med på balkongen och den är riktigt bra. Det blir bra värme och rätt bra grillyta och grillkänslan finns där även om man saknar det där lilla extra i smaken som blir när man kolgrillar. Men man kan inte få allt när man bor på tredje våningen. Och när vi vill finns det gemensam grillplats på gården så vi ska inte klaga. 
 
Vi började kvällen med lite tilltugg av lite smått och gott vi hade hemma. Knäckebitar med ruccolapesto och oliv, kex med oliv- och tomatröra och citrontimjan samt skinkrullar med tomatfärskost på en bädd av ruccola.
 
När vi var på korvkurs så fick vi med oss massa korv hem och den passar utmärkt till grillkvällarna. Så det blev hemgjord korv, marinerad fransyska, majskolvar, paprika, lök, salladslök och till det sallad, bearnaisesås och tzatziki. Och så krämig potatisgratäng! Egentligen hade det räckt med alla grönsaker men vi hade potatis som behövde användas och var sugna på gratäng så det fick det bli. 
 
Även efterrätten gjorde vi på grillen. Supersnabb och enkel ananasefterrätt med glass och lite tillbehör. Riktigt gott!

 

Grillad ananas med vaniljglass, svartvinbär och sirap (4 port)

Ingredienser
1 ananas
4 digestivekex
2 dl svarta vinbär
Vaniljglass/gräddkolaglass
Sirap
Gör såhär
Skala ananasen och skär bort den hårda mitten. Skär i långa, grova stavar och grilla sedan några minuter på varje sida. Servera med glass, vinbär, krossade digestive och ringa över sirap.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.