Har inte de flesta människor någon eller några rätter man kan använda sig av för att göra slut på antingen rester eller råvaror som börjar bli lite trista? Eller t ex när man ska åka iväg och man vill göra av med saker i kylen? Sådana rätter har i alla fall jag och de brukar oftast bli en omelett, någon form av pytt i panna eller et pastasås/pastagratäng. Jag älskar verkligen pasta och det går ju att kombinera med lite allt möjligt.

Grön pastagratäng

I en pastagratäng behövs pasta, någon form av protein, grönsaker samt ägg blandat med mjölk, créme fraiche eller färskost. Sen är det alltid gott att slänga med någon form av ost såklart men det är inget måste. Senast jag gjorde en sådan här variant blev det en grön pastagratäng med broccoli, sojabönor, salladslök och grön paprika. Våga släng i lite vad du känner för och sen bara på med såsen och in i ugnen. Medan den gottar sig i ugnen hinner man städa av köket, leka med barnen eller bara sätta sig och ta det lugnt.

Grön pastagratäng Grön pastagratäng

Grön pastagratängGrön pastagratäng (6 port)

Ingredienser
6 port pasta
1 broccoli
200 g gröna sojabönor
2 salladslökar
1 grön paprika
4 ägg
2 dl mjölk
300 g färskost
2 dl créme fraiche
2 tsk paprikapulver
1 tsk sambal oelek

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader.
Koka pastan enligt anvisning (se till att den snarare är lite underkokt än överkokt). Låt börnona koka med de sita 2 minutrarna.
Dela broccolin i små buketter. Strimla salladslöken. Kärna ur paprikan och skär i bitar.
Vispa ihop ägg med mjölk, färskost och créme fraiche. Tillsätt paprikapulver och sambal oelek och krydda med salt och svartpeppar.
Blanda ihop den kokta pastan med broccoli, salladslök och paprika. Häll i en smord form och häll över äggstanningen. Sätt in i ugnen ca 20-25 minuter så den får fin färg.

    Mentions

  • 💬 Mina 5 bästa recept på pastagratäng • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
  • 💬 Mina 5 bästa recept på pastagratäng • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b