Jag har helt snöat in på broccoli. Det är så gott! Och nyttigt! Bästa kombon ju. Så nu har jag alltid färsk broccoli i kylen och favoriten är att dela ner den i buketter och lägga i en ugnsform. Jag ringlar över olivolja och kryddar med pressad vitlök, salt, svartpeppar och chiliflakes och rostar i ugnen 5-10 minuter. Det blir krispigt, lite rostad smak och så gott. Perfekt komplement till maten eller istället för kolhydrater. Tips tips!

Grön supersoppa med wasabi

Men över till dagens recept där jag använde broccolin i en soppa. Jag kallar den supersoppa eftersom det är så mycket nyttigt i den. Broccoli, gröna ärtor, persilja, grönkål och så bönor som gör soppan mer mättande och med en krämig konsistens. För att få lite skjuts i soppan smaksatte jag den med wasabi. Den här soppan går snabbt att laga och blir så god!

Grön supersoppa med wasabi

Grön supersoppa med wasabi

Grön supersoppa med wasabi (4 port)

Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g broccoli
500 g gröna ärtor
2 grönsaksbuljongtärningar
1 liter vatten
2 blad grönkål
En näve persilja
1 burk stora vita bönor (á 230 g avrunnen vikt)
Pressad citron
Wasabi

Créme fraiche/veganskt alternativ

Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Dela ner broccolin i buketter. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök tillsammans med chiliflakes tills det blir mjukt. Tillsätt sedan broccoli. Gröna ärtor, buljongtärningar, vatten, riven grönkål (ta bort stammen) och persilja. Låt koka upp och puttra 10 minuter så allt blir mjukt. Ha i de avsköljda bönorna samt wasabi och pressad citron. Mixa slätt och smaka av med salt, svartpeppar och eventuellt mer wasabi. Servera med en klick créme fraiche.

0

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.