Maillista

Grönkål är en fantastisk råvara. Kålen består av blad med mycket tuggmotstånd som innehåller massa nyttigheter och är t ex rik på järn. Stammen på bladen är ganska hård så den kan man gärna skära bort. Sen kan bladen användas i mat, eller stuvad med grädde eller varför inte som grönkålschips (sååå gott!). På senare tid har jag börjat använda allt mer grönkål och det är gott och om ni har mumsiga recept med just grönkål i får ni gärna dela med er. Här gjorde vi en gryta med korv och grönkål som vi serverade till pasta.

   DSC_0306DSC_0288 grönkålspasta

Grönkålspasta med korv (4 port)

Ingredienser
4 port (glutenfri) pasta
1 liter grönkål
500 g korv
5 dl créme fraiche
1 dl grädde
0,5-t tsk chiliflakes
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar

Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning. Skala och hacka löken. Skär bort stammen från grönkålen och grovhacka bladen. Skär korven i slantar. Hetta upp en stekpanna med olja och stek korven så den får fin färg. Lägg åt sidan. Ta samma stekpanna med lite smör i och fräs löken några minuter och tillsätt sedan grönkål, pressad vitlök och chiliflakes. Tillsätt grädde och créme fraiche och låt puttra ihop några minuter. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron och lägg i korven. Servera med pastan.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a