Innan vi åkte på semester var det kylrensning som gällde och där hittade vi en påse grönkål och en parmesanost som vi tyckte skulle användas. Sagt och gjort fick det bli en väldigt god grönkålspesto med solroskärnor, melonkärnor och även en del citron. Därefter blandade vi den med pasta och denna fantastiska grönkålspestopasta var skapad. Nyttigt, snyggt och smarrigt!

DSC_0399 grönkålspestopasta DSC_0367

Grönkålspestopasta (6 port)

Ingredienser
6 port (glutenfri) pasta
200 g grönkål
1 dl solrosfrön
0,5 dl melonkärnor
2 dl riven parmesanost
1 citron
2 vitlöksklyftor
2 dl olivolja

Gör såhär
Ansa och grovhacka grönkålen och lägg i matberedaren och kör tills det är finhackat. Tillsätt solrosfrön, melonkärnor, pressad vitlök, pressad citron och lite salt och kör till en jämn massa. Tillsätt sedan olivoljan till önskad konsistens. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Koka pastan och blanda med lagom mängd pesto. Servera med en klick créme fraiche.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.