Innan vi åkte på semester var det kylrensning som gällde och där hittade vi en påse grönkål och en parmesanost som vi tyckte skulle användas. Sagt och gjort fick det bli en väldigt god grönkålspesto med solroskärnor, melonkärnor och även en del citron. Därefter blandade vi den med pasta och denna fantastiska grönkålspestopasta var skapad. Nyttigt, snyggt och smarrigt!
Grönkålspestopasta (6 port)
Ingredienser
6 port (glutenfri) pasta
200 g grönkål
1 dl solrosfrön
0,5 dl melonkärnor
2 dl riven parmesanost
1 citron
2 vitlöksklyftor
2 dl olivolja
Gör såhär
Ansa och grovhacka grönkålen och lägg i matberedaren och kör tills det är finhackat. Tillsätt solrosfrön, melonkärnor, pressad vitlök, pressad citron och lite salt och kör till en jämn massa. Tillsätt sedan olivoljan till önskad konsistens. Smaka av med salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Koka pastan och blanda med lagom mängd pesto. Servera med en klick créme fraiche.