Maillista

Idag tänkte jag dela med mig av ett recept som min älskade man David lagade för ett tag sedan. Jag var inte hemma utan han visade stolt upp recept och foton när jag kom hem. Så här får ni helt enkelt ett smakprov på Davids Matkrypin 😉

 

Grönsaksrisotto med bacon (4 port)

Ingredienser
2 schalottenlökar
150 g bacon
5 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 dl vitt torrt vin
2 dl risottoris
2 dl gröna ärtor
2 dl majs
2 dl parmesanost
4 champinjoner
Gör såhär
Skala och finhacka schalottenlök. Strimla baconet och skiva champinjonerna. Hetta upp smör i en kastrull och fräs lök och bacon tills löken är genomskinlig. Tillsätt riset och krydda med svartpeppar. Stek under omrörning tills riset är glansigt, ca 2 min. Häll på vinet och låt koka in. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningen. Dra ner till medelvärme och späd sedan med 1 dl buljong i taget, rör om ofta. Smaka av när riset är färdigt, efter ca 20 minuter.  Stek de frysta grönsakerna och champinjonen i smör i en stekpanna och rör om. När allt är varmt och ärtorna fått lite stekyta, blanda ned i risotton. Riv parmesanosten och rör ner i risotton och smaka sedan av med salt och svartpeppar.
 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a