Hösten och vintern är soppans tider och när man kommer hem efter en arbetsdag och promenerat i kylen från tåget då är det riktigt gott med en värmande soppa. Ofta gör vi vegetariska soppor och äter gärna med en god bit bröd till. Men dagens soppa var en typisk kylrensning och vi använde lite av allt vi hade i kyl och frys och det blev en väldigt matig soppa med mycket grönsaker och även pasta. Så konsistensen blev nästan mer som en gryta tack vare pastan men nu fick den heta soppa ändå. Man kan dra ner pastamängden om man vill ha den lite mer soppig. Hursomhelst blev den väldigt god!
Tips! Servera gärna med en klick créme fraiche eller turkisk yoghurt.
Grönsakssoppa med pasta och koriander (4-6 port)
Ingredienser
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 röd chili
2 msk malen koriander
500 g (glutenfri) pasta
2 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
4 stjälkar selleri
400 g gröna ärtor
300 g blandade bönor
1 citron
Riven ost/veganskt alternativ
Gör såhär
Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i slantar. Strimla sellerin. Finhacka vitlök och chili. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs lök med vitlök och chili. När det fräst ett par minuter, tillsätt koriander och låt fräsa med en minut innan du har i vattnet och buljongtärningarna. Låt koka upp och ha sedan i pastan. När det är ca 5 minuter kvar på pastan, lägg i morötterna. När det sedan är 2 minuter kvar kan du ha i ärtor, selleri och bönor. Ha i skal och saft från citronen, smaka av med salt och svartpeppar och servera.
Lämna ett svar