fbpx

Idag fyller Mila 2 år. Så sjukt att det är 2 år sedan hon kom ut i raketfart och gjorde vår familj komplett. Hon är en robust solstråle med mycket energi, vilja och charm. Mitt lilla bustroll som jag älskar så otroligt mycket! Så idag börjar vi såklart med firande på sängen och efter jobbet ska vi fira och ha mysigt. Men kalaset får vänta till söndag.

Grötmix

Jag gillar att äta gröt men vill gärna ha den lite roligare än bara vanlig havregrynsgröt. Jag vill gärna ha den lite tuggig och kryddig och därför tillsätter jag även frän, nötter och kryddor. Men eftersom det blir många ingredienser så tar det lite för lång tid att göra till vardags och många grejjer som ska fram ur skafferiet. Så då har jag istället gjort en grötmix! Då går det lika snabbt att göra gröt men den blir mycket godare. Även barnen gillar gröt och jag tycker det är perfekt för både mig och barnen att boosta den med extra näring och bra fetter i frön och nötter. Sen är äpplemos favorittoppingen. Jag brukar göra eget äppelmos som består av endast äpplen. Den får inte så lång hållbarhet då men man slipper sockret. Så jag brukar frysa in i mindre burkar och ta fram allteftersom. Det är perfekt!

Grötmix

Grötmix

Grötmix

Ingredienser
8 dl havregryn
2 dl boveteflingor
2 dl quinoaflingor
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
1 dl psylliumfrö
2 dl mandlar
4 msk kanel
2 msk kardemumma

Gör såhär
Hacka mandlarna grovt. Blanda alla ingredienser i en bunke och se till att allt blandas ordentligt. Förvara i en burk med lock. När det är dags att göra gröt mäter du upp lagom mängd grötmix (jag brukar ha 1 dl mix), dubbel mängd vatten och lite salt och antingen kokar du upp i en kastrull eller så kör du två minuter i mikron (rör en gång i mitten).
Jag serverade min gröt med äppelmos och mjölk. Så gott!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b