fbpx

Hoppas ni alla har haft en härlig julhelg och njuter av att ha en extra dag ledigt idag. Kanske hinna njuta av något julklapp man fått, äta upp lite rester eller ta en långpromenad med någon du tycker om. Här hemma blir det lite extra familjemys och ikväll förhoppningsvis kolla serier i soffan. Härligt!

Men idag är det ju även måndag och då ska jag som vanligt bjuda på ett vegetariskt recept. Det här passar utmärkt nu efter jul om du har lite risgrynsgröt kvar. Det är nämligen grötplättar som gör på färdig gröt och de blir jättegoda. Fungerar som en lite lyxigare frukost, en mumsig lunch eller lite lättare middag om du frågar mig. Hoppas ni gillar det 🙂

Grötplättar med vaniljkeso och röda vinbär Grötplättar med vaniljkeso och röda vinbär

Grötplättar med vaniljkeso och röda vinbär (ca 8 plättar)

Ingredienser
250 g kall risgrynsgröt
1 ägg
0,5 dl mandelmjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemumma

0,5 dl keso
0,5 dl turkisk yoghurt
0,5 tsk vaniljpulver

Röda vinbär
Vinbärssylt

Gör såhär
Blanda ihop risgrynsgröten med ägg, mandelmjöl, bakpulver, kardemumma och en nypa salt. Låt stå 5 minuter medan du gör iordning keson. Blanda keso med turkisk yoghurt och vaniljpulver.
Hetta upp en stekpanna med smör och klicka ut plättsmeten och stek på varje sida så de får fin färg. Servera med keson och vinbär

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.