Jag älskar att vakna på helgmorgonen med solen som skiner in genom sovrumsfönstret! Älskade underbara vår <3 Man känner hur energidepåerna fylls på och jag suger åt mig all D-vitamin jag kan. Härligt!
Men nog prat om sol och vår, vad sägs om en smarrig och mättande helgfrukost? För tillfället är jag inne i en grötperiod och det är ju gott att piffa till den lite extra med nyttiga frön och goda frukter. Här med linfrön, psyllimfrön, mango och banan varvat så jag kallar det en frukosttrifle 🙂
Gröttrifle med mango och banan (1 port)
Ingredienser
1 dl glutenfria havregryn
1,5 dl vatten
Salt
1 msk gula linfrön
1 tsk psylliumfrön
1 msk kokos
1 banan
Mangopuré
Gör såhär
Blanda havregryn med vatten och ett par nypor salt i en skål och kör två minuter i micron och rör en gång efter en minut. Ta ut gröten och blanda ner linfrön, psylliumfrön och kokos. Skiva det mesta av bananen i en skål och lägg på en sked mangopuré. Lägg på gröten och toppa sedan med lite mer banan och puré. Servera med mjölk om så önskas.