Maillista

Godkväll!
Förra veckan skrev jag att jag bakade bullar och här kommer det utlovade receptet. Receptet hittade jag i senaste numret AlltOmMat. Bullarna blev inte de snyggaste jag har gjort men otroligt goda. Mina blev lite “lösa” eftersom jag använde frysta tinade hallon så om du har möjlighet, använd färska. Om du föredrar något annat bär går det självklart att byta ut till just din favorit! Jag kan varmt rekommendera dessa hallonbullar som är fyllda med vitchoklad och smakar ljuvligt gott. Kanske något till fikat på midsommar?

 

Hallonbullar med vit choklad


Hallonbullar med vit choklad (20 st)

Ingredienser

5 dl mjölk
50 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl strösocker
2 tsk kardemumma
1 msk vaniljsocker
150 g smör
12 dl vetemjöl

Fyllning:
250 g färska hallon
150 g vit choklad
150 g smör
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker

Garnering:

1 ägg
2 msk florsocker

Gör såhär

Smula jäst i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt och häll över jästen. Rör tills jästen löst upp sig. Ha i rumsvarmt smör. Blanda mjöl, salt, kardemumma, strösocker, vaniljsocker och nästan allt vetemjöl. Häll i mjölblandningen och arbeta dagen ca 10 min i degblandare eller 15 min för hand. Låt sedan degen jäsa övertäckt ca 45 min.

Mosa hallonen till fyllningen och grovriv chokladen.
När degen jäst färdigt, häll upp den på mjölad arbetsbänk (dela i två delar vid behov). Kavla ut degen till en stor platta och bred på rumsvarmt smör och strö över hallon, vit choklad, socker och vaniljsocker. Vik degen dubbel och skär i ca 20 remsor. Snurra ihop remsorna till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.

Sätt på ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10-12 min. Låt bullarna svalna på galler. Pudra med florsocker innan servering.

Hallonbullar med vit choklad
0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a