Halloncheesecake
Ingredienser
Botten:
250 g digestivekex
100 g smält smör
Hallonfyllning:
400 g naturell färskost
200 g hallon, färska eller tinade frysta
3 ägg
1 dl strösocker
Vit fyllning:
3 dl créme fraiche
3 msk strösocker
1,5 msk vaniljsocker
Gör såhär
Sätt ugnen på 180 grader. Börja med att krossa digestivekexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 minuter.
Kör ingredienserna till hallonfyllningen i en matberedare eller med stavmixer i en bunke. Kör till jämn smet och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.
Blanda ingredienserna till den vita fyllningen och bred på kakan. Grädda ytterligare ca 5 minuter.
Låt kakan stå i kylskåp över natten.
Limemarinerade hallon
Ingredienser
500 gram tinade hallon
2 lime
2 msk strösocker
Gör såhär
Blanda hallonen med saft och zest från limen och smaka av med socker. Låt stå i kyl en stund.
Chokladbollar (ca 35 st)
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe
5 dl havregryn
Garnering:
Kokosflingor och/eller pärlsocker
Gör såhär
Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljsocker, vatten och havregryn. Forma runda bollar och rulla dem i kokos eller pärlsocker. Förvara i frysen eller kylen.
Lämna ett svar