Maillista

Sååå, nu har jag löst bildproblemet i alla fall för nu. Måste lösa det mer långsiktigt snart men huvudsaken är att det fungerar för tillfället. Så nu behöver ni inte vänta längre här kommer receptet på lördagens mumsiga efterrätt som bestod av en krämig halloncheesecake och så chokladbollar..

 

Halloncheesecake och chokladbollar

Halloncheesecake

Ingredienser
Botten:
250 g digestivekex

100 g smält smör

Hallonfyllning:
400 g naturell färskost

200 g hallon, färska eller tinade frysta
3 ägg
1 dl strösocker

Vit fyllning:
3 dl créme fraiche

3 msk strösocker
1,5 msk vaniljsocker

Gör såhär
Sätt ugnen på 180 grader. Börja med att krossa digestivekexen och blanda med det smälta smöret. Tryck ut degen i en rund form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 minuter.

Kör ingredienserna till hallonfyllningen i en matberedare eller med stavmixer i en bunke. Kör till jämn smet och häll i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25-30 minuter.
Blanda ingredienserna till den vita fyllningen och bred på kakan. Grädda ytterligare ca 5 minuter.
Låt kakan stå i kylskåp över natten.

Limemarinerade hallon

Ingredienser
500 gram tinade hallon

2 lime
2 msk strösocker

Gör såhär
Blanda hallonen med saft och zest från limen och smaka av med socker. Låt stå i kyl en stund.

 
ChokladbollarKlassiska chokladbollar

Chokladbollar (ca 35 st)


Ingredienser
100 g rumsvarmt smör

1,5 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk kaffe
5 dl havregryn

Garnering:
Kokosflingor och/eller pärlsocker


Gör såhär
Rör ihop smör och socker. Rör i kakao, vaniljsocker, vatten och havregryn. Forma runda bollar och rulla dem i kokos eller pärlsocker. Förvara i frysen eller kylen.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a