Maillista

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagaren & Kocken

Att göra egen glass är både gott och roligt att göra med barnen. Om jag till exempel får smoothie över kan jag hälla i glass formar och sedan är det perfekt att ta fram när barnen vill ha något svalkande på eftermiddagen. Och i år har jag köpt lite ny glassformar då det är lite roligare när de också är snygga 😉 Så nu håller jag på att testa mig fram till lite olika glassrecept. Ibland blir de lite isiga men jag har fått tips om att mixa med naturella cashewnötter så det ska jag göra nästa gång. Denna omgång blev hallonglass med mango och vit choklad.

Hallon och mango är ju en magisk kombo med lite syrligt och sött. Glassen är fri från vitt socker och istället sötad med banan. Men den vita chokladen utanpå är söt förstås. Så välj hur du vill ha din glass. Det bli även magisk gott med mörk choklad på utsidan. Du kan även skippa chokladdoppet helt.

Och visst är glassformarna fina? Jag har köpt två olika varianter (mini classic och mini tango) och både är små för jag gör hellre mindre glassar och för den som vill kan man ta två. Formarna är gjorda i silikon och kan diskas i diskmaskinen. Glassarna lossnar lätt och små glasspinnar medföljer. Tips tips!

Vill du istället föra pop-up glassar så kan jag rekommendera dessa som min svärmor köpt. Enkelt för barnen att äta och det blir mindre spill om man äter långsamt i solen 😉 

Hallonglass med mango och vit choklad

Hallonglass med mango och vit choklad

Hallonglass med mango och vit choklad (8 små glassar)

Ingredienser
100 g hallon
100 g mango
1 stor banan
1 dl vispgrädde
1 krm vaniljpulver

200 g vit choklad

Gör såhär
Mixa ihop hallon, mango, banan vispgrädde och vaniljpulver och häll i glassformar. Ställ i frysen några timmar.
Smält vit choklad i vattenbad och doppa glassarna.

Hallonglass med mango och vit choklad

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.