Igår hade vi förlovningsdag och när jag kom hem efter ett schlagerpass på Friskis så möttes jag av en trerättersmiddag inklusive mousserande och så mycket mys. David hade gjort skagenröra till förrätt och därefter serverades sparrisrisotto med charkisar och slutligen glass med nougatsås. Och han hade fixat och gjort så fint och även lagt några hela sparrisar vid sidan så man fick extra uppepå risotton så det skulle bli snyggt på bild och så. Gulligt!
Idag är det onsdag och det betyder sopplunch på öppna förskolan. Men innan dess ska jag till läkaren med Noel så idag är det full fart. Då passar det utmärkt med en snabb frukost som denna – hallongröt med linfrön. Mättande, gott och görs klar på ca 3 minuter.
Hallongröt med linfrön (1 port)
Ingredienser
1 dl havregryn (glutenfria)
2 dl vatten
1 msk linfrön
100 g hallon
0,5 tsk vaniljpulver
Gör såhär
Blanda havregryn och vatten med en nypa salt i en skål och kör in i micron 2 minuter. Rör om en gång efter en minut. Blanda sedan ner linfrön, tinade hallon och linfrön (jag hade gula). Servera med mjölk.
Ett matigt inlägg med allt du behöver veta för att börja med glutenfri kost. Här har jag samlat mina tips och recept för ett glutenfritt liv.