För ett tag sedan delade jag med mig av ett recept på morotsgröt med nötcrunch. Detta crunch går att använda till mycket och jag testade att varva det med krämig hallonkvarg och det blev supergott. Så här kommer ett smarrigt frukost- och mellanmålstips!
Hallonkvarg med nötcrunch (1 port)
Ingredienser
1,5 dl kvarg
1 dl frysta, tinade hallon
Müsli
Nötcrunch:
5 valnötter
10 mandlar
1 msk kokos
Honung
Gör såhär
Nötcrunch: Grovhacka nötterna torrosta tillsammans med kokosen i en stekpanna ett par minuter. Rör så att det inte bränns. Ringla över lite honung och låt det cruncha till sig i stekpannan innan du lägger de på gröten.
Blanda kvarg med hallonen. Varva hallonkvargen, müsli och nötcrunch i ett glas och ät direkt.
Vad gott! Kan säkert bli lika gott med blåbär också!
Absolut! Man kan använda de bär man har hemma 🙂
Åh, det här äter min C till frukost varje dag, minus crunchet. Tänk om han visste vad han går miste om! 😀
Då kan han lyxa till det med crunchet på helgen 😉