Jag gör pannacotta relativt ofta och det vanligaste är att jag smaksätter den med vanilj och sen toppar jag med bär, kompott, kex, eller annat. Men nu var det dags att smaksätta själva pannacottan. Det fick bli en len hallonpannacotta med syrlig yoghurt toppad med krossade digestivekex. Förbered gärna pannacottan i god tid och dekorera vid servering. Mycket gott!

Hallonpannacotta med yoghurt Hallonpannacotta med yoghurt

Hallonpannacotta med yoghurt (4 port)

Ingredienser
4 dl grädde
3 gelatinblad
3 msk rörsocker
1 vaniljstång
200 g hallon
1 dl turkisk yoghurt

Digestivekex
Hallon

Gör såhär
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Dela vaniljstången och skrapa ur innanmätet och lägg i en kastrull tillsammans med socker och grädde. Låt gräddblandningen koka upp och dra av från värmen. Lägg i de frysta hallonen och när de tinat kan du mixa slätt. Rör sedan ner de urkramade gelatinbladen samt yoghurten. Häll upp i glas och ställ i kylen minst 3 timmar. Servera med digestivekex och hallon.

Hallonpannacotta med yoghurt

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.