Ett måste bland julgodiset är chokladtryffel på mörk choklad. Jag gillar att smaksätta den med någon krydda, frukt eller bär. En av sorterna i år blev dessa hallontryfflar som jag dessutom toppade med en bit frystorkat hallon. Gottgottigottgott!

hallontryfflar hallontryfflar

Hallontryfflar (ca 25 st)

Ingredienser
150 g frysta hallon
1 msk flytande honung
En nypa flingsalt
1 krm vaniljpulver
250 g mörk choklad
60 g smör

Kakao
Frystorkade hallon

Gör såhär
Koka upp hallonen i en liten kastrull och sila sedan bort kärnorna. Häll tillbaka i kastrullen och ha i honung, en nypa flingsalt och vaniljpulver och låt sjuda.
Hacka chokladen och lägg i en skål eller djup tallrik och smält över vattenbad. Häll i hallonpurén och rör till en jämn smet. Tillsätt sedan smöret i kuber och rör till en blank smet.
Ställ i kylen minst 2 timmar. Forma sedan till kulor och rulla i kakao och tryck i en bit frystorkat hallon. Ställ kallt minst 1 timme.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.