Wow! Vilken härlig långhelg! 4 dagars ledighet och massor av sol, familjemys, goda middagar, poolbad och annat härligt. Igår avslutades långhelgen med morsdagfirande hemma hos mamma och det åts sill och potatis och sen gofika. Igår morse blev även jag firad på morsdag och det var riktigt mysigt och Noel hade köpt fin present och gjort mycket god frukost med skagen, smoothie, yoghurt med bär och annat smått och gott.
Nu är det ny vecka och det innebär ju även nytt vegetariskt recept! Den här måndagen bjuds det på halloumibiffar med morot, en rostad zucchinisallad och en pepparrotssås.
Halloumibiffar med morötter och pepparrotssås (4 port)
Ingredienser
250 g morötter
200 g halloumiost
3 ägg
2 msk majsmjöl
2 msk havregryn
1 msk fiberhusk
1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
Pepparrotssås:
1 dl turkisk yoghurt
Riven pepparrot
Flytande honung
3 tomater
1-2 zucchini
1 msk vitvinsvinäger
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Blanda ihop ägg, majsmjöl, havregryn, fiberhusk, pressad vitlök och krydda med salt, svartpeppar och sambal oelek och låt stå 5 minuter. Skala morötterna. Grovriv morötter och halloumi och lägg i en bunke tillsammans med äggblandningen. Blöt händerna med vatten och forma till 8 biffar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper (lägg på ena halvan). Skär zucchinin i tärningar och lägg bredvid på plåten och ringla över lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in plåten i ugnen ca 15 minuter tills biffarna fått fin färg. Rör om i zucchinin då och då.
Under tiden kan du blanda yoghurt med riven pepparrot, lite honung samt salt och svartpeppar.
Tärna tomaterna och blanda sedan med zucchinin och vitvinsvinäger.