Maillista

Nu är ju grillsäsongen verkligen här och då ser jag till att alltid ha halloumi hemma i kylen. För halloumi är ju en favorit på grillen med sin goda smak och sega konsistens. Men den är ju även god att använda i till exempel grytor. Se bara till att steka halloumin för sig och blanda i den i slutet så behåller den sin goda seghet. Inspirationen till den här grytan hittade jag hos Tuvessonskan och så gjorde jag min egen version och det blev sååå gott. Halloumigryta med aubergine, och svarta bönor som serveras med ris och cashewnötter. Det här måste ni testa!

Halloumigryta med aubergine och svarta bönor

Halloumigryta med aubergine och svarta bönorHalloumigryta med aubergine och svarta bönor (6 port)

Ingredienser
1 stor gul lök
4-5 vitlöksklyftor
3 morötter
1,5 msk garam masala
0,5-1 tsk chiliflakes
0,75 dl tomatpuré
En bit färsk ingefära
800 g krossade tomater
2 dl vatten
3 dl crème fraiche
2 grönsaksbuljongtärningar
400 g halloumi
230 g kokta svarta bönor (avrunnen vikt)
1 aubergine
1 lime

6 port ris
Färsk koriander

Gör såhär
Koka riset enligt anvisning.
Skala och hacka lök och vitlök. Skala och grovriv morötterna. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök, vitlök, och morötter tills det mjuknar. Tillsätt då garam masala, chiliflakes, tomatpuré och riven ingefära och fräs 1-2 minuter till. Tillsätt krossade tomater, vatten, crème fraiche och grönsaksbuljong och låt koka upp. Puttra på medelvärme ca 10 minuter och mixa sedan såsen slät. Dra av kastrullen från värmen.
Skär halloumin och auberginen i tärningar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek auberginen samt hallloumin så det får fin färg. Tillsätt sedan i grytan tillsammans med bönorna och smaka av med salt, svartpeppar samt skal och saft från limen.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a