Igår var det arbetsdag på uteprojektet och det närmar sig att montera det nya taket. Vi har ju tagit ner det gamla taget över uteplatsen då det hade börjat gå sönder och nu har det nya levererats. Ser så mycket fram emot att få upp det och sen ska vi lägga klart trädäcket. Lääängtar!
När vi var och handlade förra helgen så fyndade vi en STOR halloumi/grillost för superbra pris som hade kort datum. Så vi köpte den och lagade en vegetarisk gryta med kålrot, morötter och garam masala. Det blev väldigt gott och barnen älskar halloumi så de blev så glada. Här får ni receptet på denna halloumigryta med kålrot. Hoppas ni gillar den!
Halloumigryta med kålrot (10-12 port)
Ingredienser
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 tsk röd currypasta
2 msk garam masala
1 liter vatten
2 burkar krossade tomater
300 g morötter
700 g kålrot
800 g halloumi
10-12 port quinoa
Broccoli
Blomkål
Gör såhär
Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötter och kålrot och skär i tärningar. Hetta upp rikligt med olja i en stor gryta och fräs löken så den blir mjuk. Tillsätt sedan vitlök, currypasta och garam masala och låt fräsa 2 minuter. Tillsätt sedan vatten, krossade tomater, morötter och kålrot. Låt allt koka upp och puttra under lock 15 minuter.
Under tiden kan du koka riset.
Skär halloumin i tärningar och stek på medel/hög värme i lite olja så de får fin färg runt om. Lägg på en tallrik åt sidan.
Koka/ångkoka broccoli och blomkål.
Smaka av grytan och krydda med salt, svartpeppar och eventuellt pressad lime eller citron. Blanda ner halloumin i grytan och servera med quinoa, broccoli och blomkål.
Fler recept med halloumi:
Halloumipasta med haricots verts
Bibimbap med halloumi och rödkål
Lämna ett svar