Maillista

Halloumi är något som jag äter mycket oftare på sommaren än resten av året. Jag kommer på hur gått det är när grillen kommer fram och sen kommer jag av mig lite på vinterhalvåret. Men det är ju nästan lika gott att steka så det går ju utmärkt att äta året runt. Till exempel passar det utmärkt att ha i en omelett som jag har gjort här. Kryddat med lite paprikapulver och färsk persilja. Och så lite tomater!

p6260099_halloumiomelett Halloumiomelett med persilja (2 port)

Ingredienser
4 ägg
4 msk grädde
En näve persilja
0,5 tsk paprikapulver
1 pkt halloumi
1 tomat

Gör såhär
Skär halloumin i skivor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek halloumin så den får fin färg på båda sidor. Lägg sedan åt sidan. Hacka persiljan och tomaten. Vispa ihop ägg och grädde och blanda ner persilja och tomat och krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. Stek på låg/medelvärme tills omeletten har fått en fin yta och inte är rinnande på ovansidan. Lägg på halloumin och servera direkt.

p6260076_halloumiomelett

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a