Maillista

Skolveckan är avklarad och jag har en underbar helg att se fram emot. Ikväll får vi gäster på middag och både lördag och söndag ska vi själva bli bjudna på middag och jag hoppas jag får tillfälle att fota lite så jag kan dela med mig efter helgen. Härligt det ska bli!
 
För att komplettera gårdagens korta inlägg kommer här ett längre recept som passar perfekt som helgmiddag. Detta lagade jag och min vän Lotta för ett tags sedan och det blev väldigt gott – halloumipanerad kycklingfilé!
 
När man ska tillaga kött i ugn föredrar jag att helsteka det med termometer. Tips på temperaturer finns här.

 

Halloumipanerad kycklingfilé med bulgursallad

Halloumipanerad kycklingfilé med bulgursallad (4 port)

Ingredienser
4 kycklingfiléer
200 g halloumiost
1 kruka basilika
0,5 dl vetemjöl
2 ägg
 
Bulgursallad med dijonsenapvinägrett
3 dl bulgur
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
0,5 rödlök
1 ask cocktailtomater
1 burk svarta oliver
Ruccola
1,5 tsk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
4 msk oliv- eller rapsolja
1 vitlöksklyfta
 
Yoghurtsås med basilika
4 dl turkisk yoghurt
0,5 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1 msk honung

Gör såhär
Kyckling: Sätt på ugnen på 250 grader. Ansa kycklingen och krydda med salt och svartpeppar. Häll upp vetemjöl på en tallrik. Vispa ihop äggen i en djup tallrik. Riv halloumin och finhacka basilikan. Ta en ny djup tallrik och blanda halloumi och basilika. Panera kycklingfiléerna först i mjölet, sedan i äggen och sist i ostblandingen. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingfiléerna så de får fin färg. Stek färdigt i ugnen tills de når en innertemperatur på 67 grader.
Bulgursallad: Koka bulguren enligt anvisning på paketet och byt ut saltet mot en buljongtärning. Låt bulguren sedan bli ljummen. Finhacka rödlöken och halvera tomaterna. Blanda ihop lök, tomater, oliver, bulgur och ruccola.
Dressingen: Blanda olja, vinäger, dijonsenap och pressa i en vitlöksklyfta. Blanda väl och smaka av med salt och svartpeppar. Häll dressingen över bulgursalladen.
Yoghurtsås: Finhacka basilikan. Blanda yoghurt, basilika, pressad vitlök och honung. Smaka av med salt och svartpeppar.
 
Halloumipanerad kycklingfilé med bulgursallad
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a