Sista veckan i juni börjar nu och en av sommarmånaderna lider alltså mot sitt slut. Det gäller att njuta för nu går det fort. När vi kom hem från midsommarfirandet i lördags så hade vi massor att fixa med hemma men eftersom det var alldeles för fint väder för att stänga in sig hemma så tog vi vårt förnuft till fånga och istället blev det bad, grillning och mys hela kvällen lång. Så igår fick vi undan en del på todolistan när regnet vräkte ner. En bra prioriterad helg!
Och eftersom det är måndag är det ju som ni vet dags för ett nytt vegetariskt recept. Eftersom det är grilltider har vi alltid halloumi hemma och den här gången fick den ta plats i en mumsig pastarätt. Varsågoda – halloumipasta med sparriskräm!
Halloumipasta med sparriskräm (4 port)
Ingredienser
4 port pasta
1 pkt halloumi
Sparriskräm:
300 g gröna sparrisar
10 cm purjolök
0,5 dl solrosfrön
1 citron
1,5 dl parmesan
Ca 1 dl olivolja
Gör såhär
Koka pastan enligt anvisning.
Skölj sparrisen och bryt av den nedersta, grövsta delen av stjälken. Koka den i lättsaltat vatten i ca 3 minuter. Häll av vattnet och skölj snabbt med kallt vatten. Skär ner sparrisen i bitar och lägg i en matberedare eller mixer tillsammans med strimlad purjolök, solrosfrön, skal och saft från citronen, salt och svartpeppar. Mixa slätt och späd med olivolja till önskad konsistens.
Skär halloumin i tärningar. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek halloumin runtom så den får fin färg.
Blanda pastan med sparriskrämen och halloumin och servera direkt.
Lämna ett svar