Nej, det kanske inte riktigt är salladssäsong nu mitt i vintern men ibland kommer suget plötsligt efter fräsch och god, lite lättare mat. Jag försöker dessutom äta lite mindre kolhydrater (åtminstone till lunch) för att må lite bättre och känns mig piggare. Därför gjorde jag denna halloumisallad med senapsbakad rödlök, quinoa och färggranna granatäppelkärnor. Det blev sååå väldigt gott och jag tycker verkligen ni ska testa denna goding.
Halloumisallad med bakad rödlök och granatäpple (2 port)
Ingredienser
4 små rödlökar
1 msk olivolja
1 msk dijonsenap
1,5 dl quinoa
1 grönsaksbuljongtärning
200 g halloumi
Ruccola
1 granatäpple
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och kvarta rödlökarna och lägg i en ugnssäker form. Ha på olivolja och dijonsenap och krydda med salt och svartpeppar. Mojsa runt med händerna så senapen fördelas över lökarna. Sätt in i ugnen ca 20 minuter.
Koka quinoan enligt anvisning med grönsaksbuljongtärning istället för salt.
Skär halloumin i tärningar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin tillsammans med en nypa chiliflakes så den får fin färg.
Sprid ut ruccola på ett fat. Lägg på den kokta quinoan. Sprid ut halloumin, rödlökarna och avsluta med granatäppelkärnorna.
Låter fantastiskt gott! Halloumi är en stor favorit:) Hoppas du får en bra start på veckan!
Ja, älskar halloumi! Salladen blev grymt god 😀 Hoppas du får en fantastisk vecka!