Nu är det verkligen grilltider och det är så härligt! För någon vecka sedan åt vi grillmiddag hos mamma och Staffan och det blev en klassisk middag med grillat kött, lite grönsaker, löksmör och färskpotatis. Vi valde dock att piffa till salladen lite så vi gjorde portionsassietter med grillad halloumisallad med persiljevinägrett. Vinägretten lyfte verkligen salladen och den kommer jag absolut göra igen. Gott med lite tuggmotstånd av hackad rödlök och nöt-och fröblandningen också!

 

Halloumisallad med persiljevinägrett

Halloumisallad med persiljevinägrett (4 port)

Ingredienser
Sallad
Miniplommontomater
2 pkt halloumi
Dressing:
4 msk citronolivolja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk balsamvinäger
1 msk pressad citron
0,5 rödlök
2 msk finhackad bladpersilja
 
Nöt- och fröblandning
Gör såhär
Dressingen: Skala och finhacka rödlöken. Finhacka persiljan. Blanda citronolivolja, balsamvinäger, vitvinsvinäger, pressad citron, rödlök, persilja, örtsalt, salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Lägg upp sallad och tomaterna på assietter. Skär halloumin i tjocka skivor och grilla. Skär sedan i kuber och lägg på salladen. Häll över dressingen och toppa med lite nöt- och fröblandning.
 
persiljevinägrettpersiljevinägrett

 

 Smakade även Tinas rödvin Le Bistro som var väldigt gott.

 

0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.