God jul! Idag är det julafton och vi vaknar upp hemma hos Davids föräldrar. Vi var här även igår och julstökade och idag blir det mysig frukost och sen ska vi till Davids kusiner. Det blir härligt!

Halloumiallrik med äggröra och champinjoner

Jag vill mest gå in och önska er en väldigt fin julafton! Jag tar några dagar ledigt från bloggen nu och bara njuter av ledig tid med familjen. Men innan dess bjuder jag på ett nytt vegetariskt recept i form av en halloumitallrik med smarriga tillbehör. Och ja, jag räknar detta som en portion då jag älskar halloumi. Men det går såklart att dela på ett paket halloumi och göra lite mer tillbehör så blir det 2 portioner. Lite juligt blir det väl med grönkålen ändå? 😉

 Halloumiallrik med äggröra och champinjoner

Halloumitallrik med äggröra och champinjoner (1 port)

Ingredienser
1 pkt halloumi (á 200 g)
3 ägg
3 msk mjölk
3 champinjoner
2 blad grönkål
1 vitlöksklyfta

Gör såhär
Skär halloumin i skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek halloumin så den får fin färg. Lägg sedan på en tallrik.
Dela ner champinjonerna och lägg i den varma stekpannan. Låt fräsa några minuter. Under tiden kan du skära bort stjälken på grönkålen och dela bladen i bitar. Tillsätt grönkål och en pressad vitlöksklyfta i stekpanna och låt allt fräsa ihop. Krydda med salt och svartpeppar.
Vispa ihop ägg med mjölk och krydda med salt, svartpeppar och cayennepeppar. Hetta upp smör i en kastrull och häll ner äggblandningen. Sänk till medelvärme och rör då och då i äggröran. Dra av från värmen när den blivit krämig.

0

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.