Igår var det ju äntligen min födelsedag! Eftersom vi befinner oss i Grövelsjön med mannens föräldrar har jag såklart firat med de. Men eftersom jag inte vet hur jag har det med Internet och tid för att skriva blogginlägg här så har jag förberett detta inlägg. Men förhoppningsvis följde ni min födelsedag på Instastories. Om inte annat, spana in där nu direkt!

Mitt middagstips till er inför helgen blir denna urgoda  med baconmajonäs. Jag gjorde även picklad gurka och jalapeñocoleslaw till och det blev sååå gott! Och så lite pommes till det förstås. Det kallas jag fredagsmys!

Hamburgare med baconmajonäs och picklad gurka samt jalapeñocoleslawHamburgare med baconmajonäs och picklad gurka samt jalapeñocoleslaw (8 port)

Ingredienser
1200 g köttfärs
Worcestershiresås
Tabasco

1,5-2 kg pommes

Coleslaw:
600 g vitkål
3 morötter
1 rödlök
1 dl créme fraiche
2 dl majonäs
1-2 msk dijonsenap
1 msk citronsaft
0,5 dl inlagda jalapeños

Picklad gurka:
0,5 dl ättiksprit (12 %)
1 dl socker
1,5 dl vatten
1 stor gurka
1 tsk salt
2 krm peppar

Baconmajonäs:
200 g bacon
5 dl rapsolja
3 äggulor
1,5 msk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1,5 msk pressad citron

Sallad
Tomat
Bröd

Gör såhär
Gurka, baconmajonäs och coleslaw kan du med fördel göra dagen innan.
Gurka: Lägg ättika, socker och vatten i en kastrull och låt koka upp. Tillsätt salt och svartpeppar och låt sedan svalna. Skär gurkan i tunna skivor och lägg i en glasburk. Häll på lagen, sätt på lock och ställ in i kylen över natten.
Majonäs: Stek baconskivorna så de blir knapriga och lägg sedan åt sidan. Häll upp fettet i en skål och låt svalna. Blanda äggulor med senap och vitvinsvinäger i en bunke och krydda med salt och svartpeppar. Fyll på med olja och baconfett i en tunn stråle och vispa konstant. Smaka sedan av med pressad citron och cayennepeppar. Finhacka baconet och blanda ner i majonäsen.
Coleslaw: Strimla vitkål, skiva rödlök och riv morötterna grovt. Lägg i en bunke och blanda i créme fraiche, majonäs, dijonsenap och citron. Smaka av med salt och svartpeppar. Finhacka jalapeñon och rör ner i coleslawen. Låt gärna stå kallt några timmar.
Pommes: Gör pommes enligt anvisning.
Burgare: Blanda köttfärsen med worcestershiresås, tabasco, salt och svartpeppar. Forma till 8 burgare. Hetta upp smör i en stekpanna och stek burgarna när det är dags.

    Mentions

  • 💬 Kaprismajonäs • SandraCallermo.se
  • 💬 Kumminkryddad coleslaw med rotselleri och äpple • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b