Här kommer en riktigt pangmiddag! Vi bjöd våra gäster på detta för ett par veckor sedan och det blev så uppskattat. Hamburgare går aldrig fel! Jag tycker alltid det är roligt att hitta på något nytt tillbehör ett twista till det lite. Så denna gång gjorde jag en grönkålsmajo som fick en härlig grön färg och gav hamburgaren det där lilla extra. BAM!

Hamburgare med grönkålsmajo och sötpotatispommes

Hamburgare med grönkålsmajo och sötpotatispommes

Hamburgare med grönkålsmajo och sötpotatispommes (4 port)

Ingredienser
600 g nötfärs
4 hamburgerbröd
Lagrad ost
Picklad rödlök
Sallad
Tomat

Sötpotatispommes:
2 stora sötpotatisar
4 msk rapsolja
1 dl majsstärkelse

Grönkålsmajo:
Ett par nävar färsk grönkål
2 äggulor
3 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
1-2 vitlöksklyftor

Gör såhär
Grönkålsmajo: Ta bort stjälken från grönkålen och riv bladen och lägg i ett durkslag Häll över kokande vatten så den blir mjuk. Vänta ett par minuter och skölj sedan med kallt vatten och lägg i en bunke tillsammans med 1 dl olja och mixa till en slät olja med en stavmixer. Ta en ny bunke och lägg i dijonsenap, pressad vitlök, vinäger och äggulor och vispa ihop med elvisp. Häll sedan droppvis ner 2 dl olja. Vispa flitigt hela tiden och häll inte i oljan för snabbt. Mot slutet kan oljan hällas i en fin stråle. När den neutrala oljan är i kan du fortsätta likadant med grönkålsoljan. Smaka av med pressad citron, salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Sötpotatispommes: Sätt på ugnen på 225 grader. Tvätta sötpotatisen och skär i pommesliknande stänger. Lägg i en stor plastpåse (eventuellt häften åt gången) och lägg i rapsolja, majsstärkelse, salt och svartpeppar. Skaka om ordentligt. Sprid ut potatisen på ett bakplåtspapper på en plåt (eller två om du har varmluftsugn, de ska helst inte nudda varandra) och sätt in i ugnen i cirka 20-30 minuter tills potatisen fått fin färg och ser krispiga ut.
Burgare: Under tiden de är i ugnen kan du preppa burgarna. Krydda färsen med salt och svartpeppar och forma till fyra burgare. Skiva tomater och skölj sallad. Hyvla ost.
Grilla eller stek burgarna och lägg på osten i slutet. Servera med bröd, grönsaker, grönkålsmajo och sötpotatispommes.

Hamburgare med grönkålsmajo och sötpotatispommes

1

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.