Eftersom min man är hamburgertokig (och har smittat av sig på mig) så bestämde vi redan innan vi åkte till New York att vi skulle äta en hel del hamburgare samt skriva ner och betygsätta de så vi kunde dela med oss av våra upplevelser och jämföra. Sagt och gjort: det blev 5 hamburgerstället på fem dagar med blandade resultat. Helhetsmässigt kan vi konstatera att det finns mycket goda hamburgare i New York. 

På lördagen läste jag om en food truck jag vill leta upp. Det var nämligen en fin restaurang (med Michelinstjärnor) som hade en food truck där de serverade hamburgare och jag såg så fram emot att testa, Tyvärr hade de inte börjat vara ute på lördagar ännu så det får vänta till nästa New York-resa. Men om någon anna testat eller vill testa så hette det i alla fall Rouge tomate
 
Denna text är huvudsakligen skriven av David men det är såklart både mina och Davids upplevelser. Trevlig läsning!
 

McDonalds på Newark Penn

D: Qp habanero: Bra rustikt bröd, köttet var standard QP, dress var god men inget märkvärdigt. Gott med lite hetta och hela salladsblad. Plus för äppelrökt, superkrispig bacon! 
6 poäng av 10
S: Bacon Clubhouse burger: Väldigt gott bröd, tydlig köttsmak som balanserar väl med sås (bigmacsås) och grönsaker. Plus för hela salladsblad och äppelrökt bacon. Bästa Donkenburgaren på länge!
7,5 poäng av 10

Applebees Brooklyn

D: Cowboy burger: Riktigt bra kött på ett helt okej bröd. Curlad krispig lök på, i övrigt inga spännande saker – dock riktigt bra råvaror. Riktigt schyssta pommes och den bästa coors lite jag druckit (iskall och stor). Plus för schysst inramning, härlig service, nostalgi och att vi var ashungriga.
8 poäng av 10 
 

Shake shack, downtown Manhattan (Murray st)

D: Shakestack burger: Cheeseburger med en friterad ostfylld portobellosvamp. Kul tanke, ganska gott. Burgaren innehöll dock i övrigt inget spektakulärt: hyggligt kött på svampigt bröd med ordinär dress. Såsen var god, men inget i hästväg. Pommes fritesen var också dugliga, men knappast nyfriterade. Ölen (shackmeister ale) var dock högt över förväntan, ordentlig smak till vettigt pris. Trist med plastmugg. Stället var rent, men ingen strålande serviceupplevelse. Sammanfattningsvis var shake shack ett ok ställe, men det lever knappast upp till hypen. Knappast nåt jag åker över stan (och än mindre Atlanten) för att uppleva igen.
5 poäng av 10
S: Smokeshack burger: God bacon, ett lite tunt men gott kött på ett blött bröd. Härlig hetta från chili, god sås. Inget extraordinärt. Strawberry lemonad var supergod. Ypperlig bas för pooldrink eller partycocktail.
5 poäng av 10
 
 

The counter, Broadway

D: Bison with bite: Otroligt smarrigt bisonkött (medium-rare, perfekt rosa i mitten) på ett grymt bra bröd. Egen senapsdressing och worcestershiresås, färsk rödlök, lagrad ost samt kryddiga pickles bidrog till en fantastisk smakupplevelse. Valde riktigt tunna lökringar istället för pommes – kul men inte fantastiskt. Ölen (en india pale lager) var god, men inget märkvärdigt. 8,5 poäng av 10
S: Egengjord bisonburgare: Kul att man fick göra sin egen burgare genom att kryssa i valfritt kött, sås, ost, toppings, bröd och tillbehör på en menylapp som man lämnade till servitören. Valde ekologiskt bisonkött, pepparotsaioli, ekologiska grönsaker, rödlök, babyspenat, alfagroddar och gruyereost. Tog sötpotatispommes som tillbehör, vilket var en riktig hit! 
9 poäng av 10
 

Five guys, Midtown Manhattan

D och S: Bacon Cheeseburger: Slafsig burgare på soggigt bröd, krispig bacon och mycket kladdig ost. Bra köttsmak, och helt OK dress – plus för att man själv får välja fritt mellan ett tjugotal toppings. Stor pommes frites innebar en gigantisk portion och dessa smakade alldeles ypperligt. Tjocka pommes med skal kvar. Lokalen kändes väldigt snabbmat, menyn saknade öl.
6,5 poäng av 10
 
Avslutningsvis kan vi konstatera att ShakeShack uppfyllde inte förväntningarna (vi kanske hade otur med bröd osv) och The counter var vår vinnare, en riktigt hit!

    Mentions

  • 💬 Hamburgare - recept på 12 favoriter! • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b