Nu i veckan fick jag ett pressutskick som jag med glädje berättar mer om. Det handlar nämligen om ICAs samarbete med Rosa bandet. Under oktober månad byter 54 varor färg till rosa och i och med att du köper dessa är du med och bidrar till svensk cancerforskning med från 50 öre upp till 10 kr per produkt. Jag tycker detta sponsorskap är mycket bra utformat då det skapar ett enkelt sätt för konsumenter att bidra till Cancerfonden. När du ändå ska till butiken för att göra veckans handling kan du enkelt välja produkterna med rosa förpackning för att på så vis dra ditt strå till stacken. Det framgår tydligt på varje förpackning att de är en del av kampanjen samt hur mycket du bidrar med när du köper just den artikeln. Det är allt från ekologiska morötter till mogen mango, olika potatissorter och frysta hallon, ägg, kyckling och en hel del köksprylar såsom stearinblockljus, servetter och avslutningsvis orkidé. Det blir ju extra fint när du köper en sådan blomma när du ska bort på middag!

p9280045_rosa_bandet_ICA

p9280083_rosa_bandet_ICA

Utöver detta har ICA även en bröstskola för att sprida kunskap om bröstcancer. Affischen som har tagits fram visar hur kvinnor kan undersöka sig själva och man har fyndigt nog tagit hjälp av frukt och grönsaker istället för bilder på bröst. Ett roligare sätt att visa upp något väldigt viktigt!

p9280110_rosa_bandet_ICA p9280133_rosa_bandet_ICA

Alla är på något sätt drabbade av cancer, antingen som sjuk eller anhörig. Cancerforskningen kräver mycket pengar och det ligger högt upp på listan som jag vill prioritera att bidra till. Om forskningen skulle förstå mer om vem som drabbas och varför så skulle många liv kunna räddas och jag är beredd att hjälpa till. Jag hoppas att du också är det! 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b