Maillista

Och så var det måndag igen. Kanske är det här din första semesterdag? Vi befinner oss just nu i Örnsköldsvik och njuter av att umgås med våra fina vänner. Vi lärde känna varandra när vi pluggade i Uppsala och sen flyttade vi tillbaka till Upplands Väsby och de till Örnsköldsvik så nu bor vi långt ifrån varandra men vi ser till att ses minst en gång per år. När vi ska hälsa på de passar det väldigt bra att göra i samband med att vi ska till landet. Så igår blev det en lång resdag att åka hela vägen till Ö-vik med på onsdag åker vi till landet som ligger strax söder om Sundsvall så då blir det en lite mer lagom lång resa 🙂

Hasselbackspumpa med sparris och getostsallad

De flesta av er känner säkert till hasselbackspotatis. En klassiker som är väldigt god. Ugnsrostad potatis som blir härligt frasig av ströbröd. Men man kan ju såklart göra detta med fler saker än bara potatis. Senaste tiden har jag sett personer göra det med pumpa så nu var det dags för mig att prova. Jag gillar ugnsrostad pumpa så detta kunde ju bara bli bra. och mycket riktigt, det blev väldigt gott!

Vi gjorde det enkelt för oss och serverade med vitlöksstekt sparris och en mumsig getostsallad. Här hittar ni receptet!

Hasselbackspumpa med sparris och getostsallad

Hasselbackspumpa med sparris och getostsallad

 

Hasselbackspumpa med sparris och getostsallad (4 port)

Ingredienser
1 stor butternutpumpa
1 msk hackad färsk timjan
1 msk hackad salvia
1 msk ströbröd

Getostsallad:
Sallad
2 tomater
1 orange paprika
150 g getost

Ett knippe sparris
1 vitlöksklyfta

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Halvera pumpan, kärna ur den och skala. Lägg pumpan med snittytan nedåt och skär djupa skåror i pumpan, utan att skära ända igenom. Lägg pumpahalvorna på en plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen 30 minuter. Under tiden kan du hacka timjan och salvia och blanda ihop med ströbröd. Ta sedan ut pumpan och gnid in örtblandningen. Sätt sedan in i ugnen 15 minuter till så den får fin färg.
Ansa sparrisen. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs sparrisen några minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Pressa i vitlöken och låt steka med 1-2 minuter tills sparrisen är klar.
Kär paprika och tomat i små bitar. Strimla salladen. Skär getosten i kuber. Blanda ihop tomat, paprika, sallad och getost.
Servera hasselbackspumpan med den stekta sparrisen och salladen med en god vinägrett.

Tips! När du ska skära skårorna kan du lägga pumpan på bänken och lägga en skärbräda bredvid. Sen kan du skära tills kniven tar i skärbrädan.

Hasselbackspumpa med sparris och getostsallad

1

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.