Maillista

Jag älskar nötter och jag älskar chokladbollar ås varför inte kombinera? Jag hittade dessa hasselnötsbollar hos PT by Emma och var bara tvungen att testa. Gjorde om receptet lite grann så det blev fler bollar och det gjorde jag helt rätt i för de blev sååå goda! Dessa är sötade med dadlar och passar perfekt till en kopp kaffe. Mums!

Hasselnötsbollar med choklad

Matbloggspriset

Vidare vill jag tipsa om att det bara är några dagar kvar att nominera matbloggar till Matbloggspriset. Jag har varit nominerad tidigare och skulle såklart bli jätteglad om ni vill nominera mig i år igen. Här kan du nominera.

Hasselnötsbollar med choklad

Hasselnötsbollar med choklad

Hasselnötsbollar med choklad (ca 20 st)

Ingredienser
3 dl hasselnötter
25 färska urkärnade dadlar
3 msk kakao
3 msk kokosolja
1,5 krm vaniljpulver
1,5 krm salt

Gör såhär
Hetta upp en torr stekpanna och rosta nötterna så de får lite färg. Lägg sedan i en matberedare och mixa nötterna till ett mjöl. Lägg sedan i urkärnade dadlar, kakao, kokosolja, vaniljpulver och salt och mixa slätt. Rulla till bollar och rulla de sedan i kakao. Ställ in i kylen så de får stelna lite och sen kan du njuta.

 

0

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a