Jag önskar jag kunde säga som många andra att nu är jag långledig men tyvärr inte. Jobb på måndag igen men försöker se det positivt att jag faktiskt bara behöver jobba två dagar nästa vecka istället för fem 😉 Dessutom har jag ju ett roligt jobb så det känns inte så farligt! Hursomhelst så är det julfirande på pappas land idag så vi åker iväg om ett par timmar, myyysigt!
Men innan jag packar ner det sista ska jag dela med mig av dagens första recept som är en hasselnötsischoklad. Nötcréme var lätt topp 10 på godislistan när jag var liten. De där påsarna som man rev av hörnet på och klämde ut den goda hasselnötskrämen. Nu har jag haft det i en ischoklad och det blev mumsigt!
Hasselnötsischoklad (ca 70 st)
Ingredienser
200 g mörk choklad
100 g kokosfett
175 g nötcreme
70 hasselnötter
Gör såhär
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Smält kokosfettet över vattenbad och blanda ned nötcremen och bryt ner chokladen. Låt smälta och häll sedan i formar. Lägg en hasselnöt i varje form och låt stelna i kylen.
Om de ser lite frostiga ut så beror det ännu en gång på att jag fick fota de dagen efter på grund av detta mörker.
Lämna ett svar